Sănătate

S.O.S. canicula!  6 trucuri care vă vin în ajutor, în lupta împotriva ei!

 

Pentru astăzi s-au anunțat temperaturi de coșmar! Nu e de joacă, mai ales pentru persoanele în vârstă și pentru copii. Oamenii de știință au studiat problema și au încercat să elaboreze diverse sfaturi, începând cu clasicul , privind hidratarea. Ei au analizat modul în care corpul uman se comportă la călduri extreme, analizând modul în care se comportă la astfel de temperaturi cei ce sunt obligati să meargă la serviciu , cum ar fi  pompierii sau militarii. 

Însă cel mai important lucru este confortul din propria locuință. Dacă avem o temperatură potrivită acasă, vom dormi bine și ne vom încărca bateriile pt a doua zi. Altminteri, a doua zi vom fi sfârșiți.  Soluția, deși nu foarte ieftină, o reprezintă instalațiile de aer condiționat. 

Foarte  importantă este și evitarea consumului de alcool sau cafea pe astfel de temperaturi. Ambele produse deshidratează,miar senzația de căldură va spori. 

 

Iată câteva sfaturi de bază, oferite de specialiști : 

   1. Adaptarea treptată a organismului (  aclimatizarea) . ,  100 de minute petrecute zilnic în căldură, pe o perioadă de la 4 la 10 zile, ne ajută să ne obișnuim treptat cu căldurile caniculare.  

2. Sportul – cei care fac regulat exerciții fizice se adaptează mai ușor și la temperaturi ridicate. (  când facem sport,  corpul nostru se încălzește, dar învață singur cum să se autoregleze termic)  

3.  „Aerul condiționat natural“ – cand afară e caniculă, trebuie  evitate zonele aglomerate și pe cele cu mult beton, în favoarea celor verzi, cu multă umbră. 

4. Odihniți-vă suplimentar. Dormiți mai mult, astfel se reglează natural temperatura corpului. 

5. Nu vă  ștergeți transpirația!  – ea trebuie lăsată să se evapore singură ( este mecanismul prin care corpul se răcorește)  Pompierii și militarii folosesc și o altă metodă de a se răcori – își scufundă mâinile în apă rece, până la cot;

6. Trebuie stinse becurile  incandescente – cele  care se încălzesc, făcând să crească temperatura în casă. Același lucru îl fac, din păcate si televizoarele, laptopurile sau alte aparate electrocasnice.

Sursa foto : konoshskayacrb.ru 

Femei de 10 pe Facebook