Copii și tineri

Romantismul, trandafirul care nu se ofilește

” S-au văzut prima oară într-o seară de mai/ Însă nu mai conta erau doar el și ea într-o poveste cum n-a mai fost” sunt versurile unei cunoscute melodii care, de fiecare dată când o ascult, mă face să vibrez și să-mi reînvie în memorie, clipele romantice trăite.

Când eram mici, fiecare dintre noi, visam că atunci când vom crește ne vom mărita cu un Făt-Frumos. Anii au trecut ca un stol de rândunele, iar basmele cu Feți-Frumoși și Ilene Consânzene au rămas în copilărie. De multe ori, în jurul nostru, auzim persoane în vârstă spunând că băieții nu mai sunt gentlemani ca odinioară. Fascinate de poveștile mamelor și ale bunicilor noastre, care ne spuneau că în trecut băieții cucereau fetele recitându-le câte o poezie sau spunându-le vorbe dulci sub clar de lună, noi(poate în naivitatea noastră) mai sperăm să fie băieți romantici și în prezent. Nu cred să existe fată care să nu fi văzut măcar o dată un film romantic și să nu fi fost cucerită de băiatul care îi făcea iubitei o serenadă sub balcon. Astăzi, când totul se bazează pe tehnologie, când ne lăudăm cu cele mai noi telefoane sau tablete, mulți băieți uită să mai fie romantici. Mai nou, tinerii „agață” pe facebook, fără să cunoască fata în realitate și uită să mai facă gesturi romantice. Sunt atrași de poze care pot fi fotoshopate și cred că au dat” marea lovitură”. Dar, dragele mele, nu v-ar plăcea ca iubitul să vă aducă o floare și să vă șoptească la ureche cuvinte dulci? Mai mult, băieții care sunt romantici(câți or mai fi rămas) sunt considerați demodați. La “moda” sunt așa numiții “băieți răi”? Oare așa să fie? Nu mai sunt băieți romantici? Eu am refuzat să cred acest lucru, fapt pentru care am întrebat mai multe tinere dacă mai există sau nu băieți romantici.

amelia tuta
Amelia Tuță

Amelia Tuță

Consider că romantismul îl poate avea orice bărbat atât timp cât își iubește partenera de viața. Contează mult concepția lui despre iubire, cum își dorește să-și cucerească iubita și mai ales cum să o țină lângă el. De asemenea, trebuie ca gesturile lui să nu fie superficiale, să transmită ceea ce simte și să nu fie romantic doar pentru a-și impresiona pe moment iubita.  Romantismul e relativ, uneori un buchet de trandafiri poate să impresioneze partenera, alteori o declarație de dragoste poate să o facă sa lăcrimeze de bucurie, dar  indiferent ce gest romantic ar fi,dacă este făcut din suflet valorează cât o mie de cuvinte.

claudia cocos
Claudia Cocoș

Claudia Cocoș

Depinde de cum înțelege fiecare femeie ce înseamnă „a fi un bărbat romantic“. Eu cred ca da, sunt și bărbați romantici. Poate așteptările mult prea mari ale femeilor, le determină  să nu mai vadă la un moment dat acel romantism așteptat de ele.

diana nae
Diana Nae

Diana Nae

Da, mai există băieți romantici. Faptul că m-a așteaptat cu un tufiș de trandafir la aeroport, Altădată,când vine de la munca îmi aduce o Tartă de 3kg că știe ca îmi place, dar probabil n aș reuși să o mănânc niciodată…

Sau ca se apuca sa curețe scoicile pe care le am cumpărat neștiind că sunt necurățate doar pentru a nu mă tăia la mâini. In alte dăți, îmi cară și geanta :)))

patricia mladen
Patricia Mladen

 

Patricia Mladen

Eu cred că fiecare persoană este romantică în felul ei, în funcție de personalitatea pe care o are. Până acum câțiva ani, se obijnuia ca băieții să fie cei care își surprindeau iubitele sau soțiile cu gesturi din dragoste. Fiind mai îndrăznețe, astăzi, și fetele sunt romantince. Cu toate astea, romantismul există atâta timp cât este cineva care să îl recunoască și să îl aprecieze. Gesturile precum plimbările lungi în zilele însorite din parc sau în cele ploioase în care stau amândoi sub umbrelă, discuțiile până târziu în care niciunul nu se mai satură să vorbească cu celălalt, sunt tot gesturi romantice. Acestea sunt mult mai naturale și spontane, decât cadourile scumpe, cine rezervate în oraș sau florile pe care le primesc fetele doar cu ocazia aniversării. Băieții nu au încetat să fie romantici, pentru că așa cum fiecare sentiment de dragoste e diferit, și gesturile pentru persoanele iubite diferă. Încă există romantism, atât la băieți cât și la fete.

diana stan
Diana Stan

Diana Stan

Sunt de părere că în zilele noastre, băieții încă mai sunt romantici. Bineînțeles,există și excepții.Sunt băieți care consideră că a fi romantic s-a demodat, dar mai sunt și băieți care știu să ofere o floare sau o cutie de bomboane doar din simplu motiv de a-și face iubitele fericite și nu decât în momentul în care greșesc. Am întâlnit și băieți romantici și mai puțin romantici și am ajuns la concluzia că îi prefer pe cei romantici. De exemplu, un fost iubit îmi oferea câte un trandafir la fiecare aniversare a noastră. Devenise ca o rutină, dar una în sensul bun al cuvântului. O rutină pe care eu o consideram, de fiecare dată, un gest romantic.

andreea visan
Andreea Vișan

Andreea Vișan

Cred ca acest concept de romantic s-a mai schimbat puțin, s-a mai adaptat vremurilor.Însă, în cazul meu, îmi place când iubitul mă surprinde cu flori și mici cadouri pe care mi le lasă să le găsesc. Uneori îmi pune o inimioară pe parbrizul mașinii. Mai e totuși o urmă de speranță pentru romantism.

iulia verdes
Iulia Verdeș

Iulia Verdeș

Da, eu consider că bărbații mai sunt romatici chiar dacă numarul acestora nu mai este atât de mare ca acum 20 de ani. Orice bărbat face gesturi ce țin de romantism chiar dacă inițial nu își dă seama. Îi cumpără ființei iubite o ciocolată pentru că știe că îi place, o invită la plimbare. Acestea sunt din punctul meu de vedere gesturi romantice. Eu sunt fericită pentru că am langa mine un bărbat romantic. Unul dintre gesturile lui romantice a fost faptul că într-o dimineață mi-a pregătit micul dejun, alături de care am gasit un trandafir și un bilețel în care își mărturisea sentimentele față de mine.

isabela vartoiu
Isabela Vârtouiu

Isabela Vârtouiu

Romantismul nu este un curent care apare si este înlocuit sau un trend. Este trăirea pe care o ai atunci cand esti îndrăgostit și confirmarea sentimentului de iubirea, iar sentimentul de iubire va exista mereu.Însă, asta nu înseamnă că un bărbat este romantic în orice relație, ci doar în cele în care a reușit sa fuzioneze cu persoana de lângă el.

Cine nu a întalnit bărbați romantici, nu înseamnă că nu există, ci doar că nu a intrat într-o relație armonica. În cazul meu, au existat multe gesturi romantice: gesturi tandre, surprize, cadouri la care nu m-am așteptat, momente minunate în vacanțe, chiar cereri în căsătorie. Dar n-aș vrea să povestesc despre un moment singular, pentru că nu pot alege, și nici n-ar fi elegant s-o fac. Fiecare clipă a avut însemnatatea ei. Nu cred că există bărbați romantici , cred că există barbați îndrăgostiți, iar romantismul este dragostea care se consumă picatură cu picatură, sunt probele aduse persoanei iubite pentru a-i demonstra ca ești îndrăgostit și că îți dorești o continuitate.

Femei de 10 pe Facebook