Timp liber

“ Rochia unei femei trebuie să fie ca un gard de sârmă: să îşi servească scopul, dar să nu blocheze peisajul”  – gânduri ale fermecătoarei Sophia Loren

 

Fiică ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone și a profesoarei de pian Romilda Villani Sofia s-a născut la Roma, oraș părăsit  pentru mai mulți ani, dar în care Sophia a revenit, la 15 ani,  în căutarea succesului, însoțită de mama sa care, în 1932,  câștigase un concurs ca sosie a Greie Garbo. Sophia a debutat în filmul Quo Vadis?. A participat la mai multe concursuri de frumusețe printre care și Miss Italia , unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea.

A pozat pentru mai multe photonovels și a participat la mai multe filme în roluri marginale care puțin câte puțin o făceau să iasă în evidență, acestea fiind axate mai mult pe calitățile sale estetice. Într-un singur an au fost aproximativ 15 filme în genericul cărora ea a apărut atât cu numele de Sofia Scicolone cât și cu pseudonimul de Sofia Lazzaro.

Împărțită între Italia și Hollywood, joacă în numeroase filme de succes alături de cele mai mari staruri mondiale, filme conduse de regizori celebri. Interpretează, spre exemplu,  roluri în opt filme regizate de Vittorio De Sica, adeseori alături de actorul Marcello Mastroianni.

Nicio actriță italiană n-a ajuns vreodată la o asemenea popularitate internațională. 

Vă redăm mai jos 18 ganduri ale faimoasei actrițe italiene, ganduri pline de sensibilitate și profunzime. 

1. Ca să reuşeşti într-o profesie dificilă, îți trebuie  o încredere oarbă în tine însuţi. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiţi de talent, dar care cred în ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu încredere în sine.

2. Dacă nu ai plâns, n-ai cum să ai ochii frumoşi.

3. Frumuseţea este ceea ce simţi în interior şi ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic.

4. Rochia unei femei trebuie să fie ca un gard de sârmă: să îşi servească scopul, dar să nu blocheze peisajul.

5. Înconjoară-te întotdeauna de oamenii pe care îi placi, oameni cu care poţi avea o conversaţie plăcută, de la care ai ce să înveţi.

6. Atunci când eşti mamă, nu eşti cu adevărat niciodată singură în gândurile tale. O mamă trebuie să gândească întotdeauna de două ori, o dată pentru ea şi o dată pentru copilul ei.

7. Există o fântână a tinereţii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci în viaţa ta şi în vieţile celor pe care îi iubeşti. Dacă înveţi să foloseşti această sursă, atunci poţi învinge într-adevăr vîrsta.

8. Fantezia bărbatului este cea mai bună armă a femeii.

9. După părerea mea, frumuseţea nu începe cu faţa sau cu silueta, ci cu mintea. Dacă poţi învăţa să-ţi foloseşti mintea cu aceeaşi uşurinţă cu care-ţi foloseşti puful de pudră, vei deveni cu adevărat frumoasă.

10. Nu este de ajuns să fii frumoasă. Trebuie să străluceşti, să te distrezi, să-ţi foloseşti creierul… dacă ai unul.

11. Poţi duce o viaţă fabuloasă chiar şi atunci când pierzi din intimitatea ei.

12. Mama mi-a zis să calc mândră şi dreaptă, ca şi cum lumea-ntreagă ar fi a mea.

13. Şi după toţi aceşti ani, eu sunt încă implicată în procesul de auto-descoperire. Este mai bine să explorezi viaţa şi să faci greşeli decât să cauţi siguranţa în viaţă. Greşelile sunt o parte a ceea ce plătim pentru o viaţă deplină.

14. Viaţa mea n-a fost un basm şi mi-e greu chiar şi acum s-o povestesc.

15. O femeie vrea să fie sexy, dar trebuie să se simtă şi confortabil în ceea ce poartă.

16. Nu frumuseţea hotărăşte pe cine iubim, ci iubirea hotărăşte pe cine considerăm frumos.

17. Trebuie să te bucuri de viaţă. Este important să faci asta, deoarece te face să gândeşti pozitiv.

18. Trebuie să ai mare grijă de tine. Nu mânca prea mult, relaxează-te puţin, citeşte, priveşte un apus; ştii tu, toate acele lucruri care îţi plac.