Bombănelile Marinei Editoriale

Revolta piticilor mei

Azi bombăn pe teme de bănci. Și nu numai. Bombăn la adresa celor care mă hărțuiesc cu telefoanele, încercând să-mi vâre pe gât servicii, promoții, noutăți. Sunt sunată, de regulă când mi-e lumea mai dragă ( iar mie lumea mi-e dragă mai tot timpul!), de diverse voci cristaline, care se înfășoară în denumirile unor branduri puternice din sistemul bancar, cel de asigurări, telefonie, sau din alte domenii, și, după ce sunt politicos întrebată “dacă sunt Marina Almășan și dacă am câteva minute la dispoziție”, începe calvarul. La început, neștiind despre ce este vorba și crezând că am câștigat cine știe ce premiu de fidelitate, încuviințam , la povestea cu ” aveți câteva minute libere?”. Începea o turuială doctă, prin care se încerca atragerea mea în năvodul unor promoții super-avantajoase, despre care..” Cuum? nu știați?!?”. Nefiind niciodată dată afară de banii din casă ( nu-i ușor să gestionez o casă, cu doi copii majori!?), nu am prea fost atrasă de extinderea unor astfel de colaborări cu implicații financiare, chiar dacă mi se prezintă munți de avantaje adiacente! Drept care, evit să investesc timp în a asculta povești care deocamdată nu mă atrag. Sunt sunată însă cu o insistență demnă de o cauză mai bună. Aș zice “cu tupeu”, dacă vocilor în cauză fișa postului nu le-ar impune un ton mieros. La întrebarea mea naivă : Dar de unde aveți numărul meu de telefon?” mi se răspunde invariabil că mă aflu într-o bază de date. De fapt, mă aflu, cred, într-o mulțime de baze de date, deducând după direcțiile atât de diverse din care sunt accesată. Așadar, nu sunt decât un biet nume într-o bază de date. O victimă a campaniilor de informare.
Ieri însă “informarea” a atins cote apocaliptice. Am fost sunată, dimineața, de o cristalină voce de la Banca al cărui client este TVR. I-am explicat politicos că nu sunt deocamdată interesată în extinderea colaborarii noastre. M-a întrebat când să revină. ” Peste un an” – i-am răspuns. Anul a trecut mai repede decât mă așteptam, pentru că , în mai puțin de două ore, o altă voce, de la aceeași bancă , la fel de politicoasă, însă masculină de data asta, m-a sunat , fix cu aceeași abordare. De data asta, mă aflam deja la repetițiile pentru ” Ne vedem la TVR” ( urma să intru în direct într-o oră și jumătate) și apelul m-a deranjat întrucâtva. I-am spus “cristalinului” că tovarășele lui au fost ceva mai vrednice și m-au sunat încă de dimneața, rugându-l și pe el să nu mai revină. Mi-a reamintit că figurez în baza de date. L-am rugat să mă șteargă. Am fost poftită politicos să mă prezint, cu prima ocazie, la bancă și să las o cerere scrisă în acest sens. Mulțumesc, o zi bună – am pus eu punct ( Când aud de cereri, ghișee, aprobări, fac urticarie…)
….Când am urcat în cabina mea, pentru a mă împacheta în ținuta pentru emisiune ( mulțumesc, Eli Lăslean!) – alt telefon, altă voce cristalină. “Sunteți Marina Almășan?” Da, încă mai eram eu. Domnișoara s-a recomandat ca fiind de la Banca X. Aceeași, din episoadele anterioare. N-am lăsat-o să continue, am informat-o că, în goana după trofeul ” Marina Almășan din baza de date”, a ajuns, din păcate, pe locul 3 și că o rog politicos să nu mă mai sune niciodată.”- Imposibil – figurați în baza de date!”- mi-a replicat . I-am spus că știu, că știu și de povestea cu cererea și am rugat-o să nu mă mai hărțuiască, să-mi încercuiască numele cu un flaumaster fosforescent și să-i avertizeze pe colegi că “sunt un client nebun și că ar trebui să mă evite”. Nu a schițat niciun zâmbet, mi-a spus că, fără cererea scrisă, nu are cum să facă acest lucru… În timpul transmisiei directe, telefonul a fost abandonat în cabină.
…După emisiune, imediat ce am ajuns acasă, m-a sunat telefonul…. Mai este nevoie să vă spun din ce direcție venea, la ceas de seară, vocea cristalină?… Piticii mei sunt niște pitici răbdători și foarte disciplinați. Drept care s-au apucat, încă de dimineață, să redacteze o cerere cristalină, prin care să solicite eliminarea stăpânei lor din baza de date..

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • imi place ca aveti simtul umorului in orice moment si stiti sa iesiti delicat din toate situatiile. cand citesc articolele d-voastra, parca ma aflu acolo in fata d-voasta si va simt fiinta zglobie si agera. ma faceti fericita, de fiecare data cand va citesc si va privesc. va multumesc