Sănătate

Pune tristețea pe fugă! Iată câțiva pași

 

Ni se întâmplă deseori să cădem  în oala cu melancolie, să ne întristăm. Motivele sunt diverse : o vorbă sau un gest al cuiva sau un eveniment neasteptat.  Și…tristețea s-a instalat! Iată ce poți face , spre a-i spune “Adio!” : 

1. Schimba-ti poziția  corpului! 

In cartea sa, „Awaken The Giant Within”, Tony Robbins ne îndeamnă : indreaptă-ți spatele si ridica-ti barbia si ochii din pamant. Te vei simti mai increzatoare în tine, vei vedea! 

2. Zambeste cât mai des

Americanii au o vorbă :  „fake it till you make it”? Zambetul, chiar daca la inceput pare nenatural, te va ajuta sa treci mai usor peste tristete. La urma urmei, poate fi chiar amuzant sa iti vezi fata in oglinda, zambind. Îți va da o stare de bine.

3. Asculta o muzică veselă

Muzica are o putere nebanuita asupra subconstientului nostru si ne poate ajuta sa ne modificam starea de spirit intr-o clipita.

4. Fă miscare!

Mersul la sala dar si alte tipuri de miscare vor face organismul sa iasa din starea de lancezeala provocata de tristete si sa fabrice serotonina, ceea ce te va face sa te simti mult mai bine. 

5. Petrece timp în natură

Ieși dintre cei patru pereți ai casei tale și, automat, vei ieși și din starea de tristețe. Natura este cel mai bun loc pentru a ne incarca bateriile.

Sursa foto: psychologos.ru