Bombănelile Marinei Editoriale

Poți foarte bine fără el!

Nu te agăța de el! Lasă-l să plece! Vei vedea, cu timpul îți va fi mult mai bine fară el. Te vei redescoperi. Vei vedea ce frumoasă ești, dar și ce frumoasă este viața, câte oportunități îți oferă, câte uși îți va deschide deodată. Ce spui? Nu-l vei putea uita? Te-ai obișnuit cu el? Stop! Oprește-te, să o luăm încetișor. Ai dreptate, obișnuința este a doua natură a omului, dar.. ia să vedem, cu ce anume te-ai obișnuit? Să vă beți cafeaua împreună. În regulă. Dar acum, când ai aflat despre Cealaltă, nu crezi cumva că, de fiecare dată când vă beați cafeaua și tu făceai, ca naiva, planuri pentru weekend, el de fapt se gândea la Cealaltă și la întâlnirile furișate prin așternuturi mototolite de trădare?.. Ți-e dor să-l ții de mână. Frumos.. Dar uiți că mâna aceea, de care-l țineai, te-a lovit și îmbrâncit de atâtea ori.. Uiți vânătaia aceea de pe braț, pe care a trebuit s-o maschezi o săptămână întreagă cu fond de ten și cu cămăși cu mânecă lungă, în plina vară.. E prea multă liniște în casă acum? Să nu-mi spui că era mai bine când țipa la tine și te făcea în toate felurile, iar tu te întrebai disperată de ce oare, când l-ai așteptat și cu prânzul cald, și cu casa curată și chiar și cu actele acelea pe care te rugase să i le pui în ordine. Iar el era de fapt nervos că o prinsese pe Cealaltă cu șeful ei… Ți-e dor de momentele când îți spunea “iubita mea?”. Doamne! Dar cum de nu-ți amintești și de cele în care te numea toantă, proastă, vacă, idioată? Tot din gura lui ieșeau, tot către tine. Iți lipsește mirosul lui? Nu fii naivă. Nu pot să cred că ți-e dor de amestecul acela de tutun, alcool, transpirație și aromele altor femei..
De fapt, concentrează-te: ție nu îți este dor de el. Ți-e doar puțină teamă de singurătate.
Draga mea, scutură-te de Trecut și începe, în sfârșit , să te respecți. Să înțelegi că ești mai mult decât o femeie de servici, o menajeră, o bonă, un șofer, un cărăuș, un organizator de vacanțe, o asistentă medicală, gata să vindece orice durere de cap, de șale, chiar și mahmureli. Durerea din sufletul tău cine o va vindeca? Leacul stă în mâinile tale. Și, da, vindecarea începe cu o scurtă singurătate. Scurtă, te asigur. Și necesară. Trebuie să-ți speli lăuntrul de amintirile urâte. Să te cureți de Trecut. Să începi să te vezi și pe tine, în toată ecuația asta complicată a vieții. Să afli că valorezi mult mai mult decât cele două cepe degerate, pe care el le punea în dreptul semnului “egal”, când te definea.
Bucură-te de liniștea dobândită: este pentru ca să-ți așezi gândurile în ordine. Nu te frământa, conștiința nu are de ce să te mustre : nu ai greșit cu nimic. Poate doar prin faptul că l-ai iubit prea mult. Nu, nu ca o gâscă. Asta va fi, poate, părea celor din jur. Care au văzut demult că lucrurile nu merg între voi, dar au preferat să stea pe margine. Și nu te judeca pentru faptul că l-ai iubit. Tu trebuie să fii liniștită că știi să iubești. Și că, la un moment dat, va veni în viața ta și acel bărbat care să-ți merite dragostea. Așa va fi, nu trebuie să te îndoiești nicio clipă. Doar să nu faci din asta o obsesie a gândurilor tale. El va veni, te asigur. Iar până atunci, bucură-te de viață!

Uscatoare rufe