Femei de 10

Penelope Cruz : “Prefer să nu-i ” îndrăgostesc” pe bărbați de mine, ci sa fiu prietena lor!”

Actrița a cucerit sufletele a miliarde de pământeni, i-a mai cucerit și pe jurații Concursurilor de Oscar, a interpretat peste cincizeci de roluri, iar în viața de zi cu zi, a jucat , o singură dată, rolul de mireasă. Cu alte cuvinte, a găsit echilibrul între muncă și viața personală. Iată, mai jos, frânturi din gândurile Penelopei, încredințate jurnaliștilor, de-a lungul anilor, toate constituindu-se într-un soi de reguli de viață ale faimoasei actrițe.

*Pentru femeie, un hair-stilist iscusit este mai important decât un psiholog. Doar exteriorul îl poți schimba în mai puțin de o oră! Acest lucru l-am învățat încă din copilărie, în timp ce mă învârteam în jurul frizeriei mamei mele. Tot atunci am aflat că, pentru a primi în schimb frumusețea, femeile sunt gata să-ți împartășească secretele lor cele mai intime!

*Liniștea nu este ceva care să mă caracterizeze. Eu mă aflu într-o permanentă neliniște, îmi fac griji din absolut orice. Bineînțeles, cele mai mari emoții le am pe platoul de filmare. De fapt, groaza interioară este ceea ce mă face să fiu actriță. Probabil că, atunci când n-o să-mi mai fie teamă, voi înceta să mai fiu actriță. Și cel mai des mă îngrijorez din cauza unor fleacuri. Plus că apar acele veșnice ” Aoleu, dar daca?…”, care pur și simplu nu-mi dau pace!

*Maternitatea este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei.

*Munca nu poate fi un scop în sine, pentru o femeie. A fost o vreme în care filmam câte 5 producții în același timp, însă acum, după ce am devenit femeie, știu sigur că sunt mult mai utilă familiei mele, decât cinematografiei. Lucrez la un singur film pe an și asta îmi este arhisuficient!

*Imaginea “din afară” a succesului este o chestiune relativă. Eu cred că toți actorii spanioli m-au invidiat, atunci când am ajuns la Hollywood. Iar eu stăteam în camera mea de hotel și plângeam în hohote, pentru că nu pricepeam nicio iotă din ceea ce-mi spunea regizorul pe platoul de filmare : engleza mea era horror!

*Nu mă dau în vânt după shopping, după probatul interminabil al hainelor, după toate discuțiile interminabile despre rochii și pantofi! Chiar și atunci când mă pregătesc pentru covorul roșu, nu pierd mai mult de două ore.

*Blugii, tricourile și treningurile – sunt ținuta mea de zi cu zi. De fapt, nici la cosmeticale nu apelez chiar în fiecare zi!

*Nu am o relație prea bună cu alcoolul: mă îmbăt imediat! De aceea mă străduiesc să beau foarte puțin si mă feresc de băuturile tari. Ca să vă mărturisesc, nu m-am îmbătat decât de vreo două ori, în viață.

*Alimentația la sân este lucrul cel mai minunat care caracterizează relația mamă-vopil, în orimele luni de viață ale acestuia. Mă bucur că am avut lapte un an întreg!

*Alimentația corectă nu prea-mi reușește, deși mă străduiesc! Însă, oricum n-aș da-o, prefer să mănânc o pizza, chiar dacă apoi trebuie să pierd câteva ore la sală. Am făcut 17 ani de balet, îmi reușesc chiar și mișcările dificile, însă e o mare problemă cu ajunsul la sală, de aceea mă străduiesc să mă înscriu la activitățile de grup: doar acestea reușesc să mă mai disciplineze.

*Chipul femeii trebuie să-ți povestească o istorie întreagă. Este foarte rău atunci când acesta devine o mască împietrită, fără vârstă.
*În unele filme, eu mor. N-aș spune că mă dau în vânt după asta. Deși experiența este necesară. Nu există nimic mai complicat decât a muri în filme, decât poate să filmezi scene de dragoste. Ce-ai mai putea transmite, nou, sărutându-te în fața camerei de filmat, în costumul Evei?

*Ador karaoke. Karaoke-bar este primul lucru pe care-l caut, atunci când ajung într-un oraș nou.

*Mama consideră că sunt exagerat de încăpățânată. Desigur, acest lucru mă încurcă de multe ori, însă unde aș fi fost acum, dacă nu aș fi fost atât de încăpățănată?

*Prefer să nu-i ” îndrăgostesc” pe bărbați de mine, ci să fiu prietenă cu ei. Pasiunea este trecătoare, pe când prietenia poate dura o veșnicie.

*Eu sunt actriță, nu model. Chiar și pentru sesiunile foto, am nevoie de un scenariu. Dați-mi o poveste și vă voi da în schimb un cadru de milioane!

 

Sursa: glamour.ru

Surse foto: harpersbazaar.com,public.fr,centerblog.net,notey.com

Uscatoare rufe