Femei de 10

O teorie halucinantă : angajații leneși sunt de preferat celor harnici?

V-am lăsat cu gura căscată, nu?
In cele ce urmează, vă vom prezenta o teorie absolut șocantă, emisă de Piotr Diakovski, unul dntre cei mai cunoscuți experți în piața muncii din Rusia. El susține că subalternii leneși sunt , de fapt, mult mai buni decât toți ceilalți!
Să precizăm, de la început, ce înseamnă un subaltern leneș. Atenție! img_4939Leneș, nu trântor – să fim bine înțeleși! Conform originii sale latine, ( lenus) , leneș semnifică o persoană care își face treaba „cu încetinitorul”. Adică, foarte lent. Un astfel de angajat poate fi considerat a fi o frână. Însă el, deși muncește foarte încet, își îndeplinește, până la urmă, sarcinile ce îi revin.
Deși poate părea bizar, dar acești lucrători sunt cei mai buni executanți! Judecați și voi : dorind să aibă destul timp pentru a lenevi, un astfel de angajat își va îndeplini întotdeauna sarcinile de producție și – ceea ce e mai important – o va face la un nivel calitativ ridicat, din simplul motiv că îi este lene să mai refacă ceea ce a făcut deja odată. În plus, conform unor teorii nu mai puțin șocante, se consideră că multe din descoperirile științifice sau operele de artă sunt, de fapt, rezultatul acțiunii unor oameni leneși!

img_4937Angajații leneși se preocupă mereu de aspectul lor exterior, de forma lor sportivă. Ei se caracterizează printr-o sănătate de fier, o familie puternică și un somn profund. Ei găsesc timp pentru destule activități, pentru că ei nu-l cheltuiesc pentru orice, doar le este lene, nu? Ei reușesc chiar să termine câteva facultăți. La fără frecvență, firește. Căci să-și tocească 4-5 ani coatele prin facultăți – nu e în stilul lor.

Angajații leneși – atunci când au de rezolvat o problemă – vor găsi mereu soluția cea mai ușoară, drumul cel mai scurt, abordarea cea mai eficientă. Din același motiv de mai sus : pentru a nu fi puși să o ia de la capăt!

Un angajat leneș își prețuiește cel mai mult pe lume timpul și nu și-l img_4938pierde cu rețelele de socializare sau cu bătut câmpii la telefon. Un angajat leneș reușește sa-și facă treaba cu brio, încadrându-se în cele 8 ore de muncă. Știm cu toții că cei care rămân peste program, înseamnă că au muncit prost și nu au reușit să-și termine treaba, pierzându-i timpul cu alte prostii.

Lucrătorii leneși trăiesc mai mult. Și încă ceva, foarte important : un om leneș nu o să moară niciodată de „workaholism”!😄
Dacă e să privim din nou în dicționare, a fi workaholic înseamnă a fi înclinat spre a munci dincolo de limitele sale și de cele ale hărniciei, în general. Ca si în cazul alcoolismului, avem de a face cu o dependență, deci e vorba de patologie.
Prin urmare, dragi șefi, priviți-vă cu mai multă îngăduință subalternii leneși! 😉

 

Surse foto: timelady.ru,forbes.ru, planeta.moysu, admintech.ru

Publicitate