banner marshal garden
Bărbați de 10

“Pe mine, dacă această experiență cu statul în casă nu mă va traumatiza cu totul, mă va schimba ireversibil !” – interviu cu MIHAI TRĂISTARIU

Mie mi-e drag de când făcea parte din Valahia. Ni i-a adus odată, pe băieți,  impresarul Christian Raetscher la emisiunea “Arca Marinei” și, de atunci, am legat o prietenie pe viață. Cu ceilalți n-am mai vorbit însă de cam multișor timp, însă Mihai Trăistariu, un artist pe care-l prețuiesc foarte mult pentru talentul său și pentru bunul simț în care a înfășurat toate colaborările noastre, a continuat să-mi răspundă “Prezent!” la toate provocările : și cele de televiziune, dar și evenimentele pe care le-am organizat în afara ei.

Zilele acestea, Mihai mi-a răspuns la câteva întrebari “de sezon”. Iată micuțul nostru dialog cu posesorul uneia din cele mai bune voci de pe la noi. 

Marina Almășan : – Dragă Mihai, spune-mi, cum reziști? 

Mihai Trăistariu : –  E tare greu să stai în casă dacă ești un om activ.

Nici nu mai știam cum e să fii … al nimănui, să fii doar tu cu tine …

Știți ?! Se zice că artiștii sunt ai poporului. Ei nu trăiesc pentru ei. Scena este însăși viața lor. Acolo trăiesc ei intens. Zilele astea, așadar,  sunt crunte pentru mine…Dar, fiindcă sunt un om tare bun și pentru că iubesc viața, am ales să-i protejez pe ceilalți.

Marina Almășan : – Ești, deci, un om responsabil. Dar pe tine personal, te încearcă sentimente de teamă? 

Mihai Trăistariu : – Nu mi-e teamă de virus. Deloc. Însă da, recunosc că mi-e teamă de prăbușirea economiei, de oamenii care se vor ridica greu din nămol … după ce va trece  totul.

Marina Almășan : – Mda…Efectele cred ca vor fi catastrofale..Ție , personal, ce socoteli ți-a încurcat coronavirusul ăsta? 

Mihai Trăistariu : – Plâng în sinea mea că a trebuit să-mi inchid școala de muzică provizoriu, plâng pentru concertele anulate în toată perioada următoare, plâng pentru că am făcut rate la bancă și nu produc niciun leu în perioada asta, plâng pentru că mi-am ipotecat casa și mai am bani deoparte pentru 2 rate …

Marina Almășan : – Offf…Voi, artiștii, sunteți printre cei mai afectați…Si, cum faci față situatiei? 

Mihai Trăistariu : – Îmi inventez “ ocupatii “, fug de tv ca de dracu’, evit știrile negative, îmi fac planuri de viitor, îmi măsor caloriile ca să nu mă îngraș, mângâi cei 8 pisoi de 10 ori cât o făceam înainte, vorbesc cu mine și mă încurajez zilnic, postez mai puțin – mai mult bancuri apărute pe seama virusului, meditez mai mult, îmi fac griji pentru cei apropiați …  Și tot așa …
Una peste alta … fac lucrurile … altfel !

Marina Almășan : – Ce efect crezi că va avea toată această nebunie asupra ta, ca om? 

Mihai Trăistariu : – Pe mine, dacă această experiență cu statul în casă nu mă va traumatiza cu totul, mă va schimba ireversibil !

Nota redacției : Vă reamintim prezența lui Mihai Trăistariu, la Eurovision 2006, unde a obținut locul 4, cu melodia TORNERO:

Femei de 10 pe Facebook