Femei de 10

Pantofi cu toc versus balerini- love and hate affair

Cred că nu există femeie care să nu își dorească să poarte pantofi cu toc. Sunt sexy, eleganți, alungesc piciorul, scot glezna fină în evidență, te fac mai înaltă și mai suplă, parcă și hainele stau mai bine când ești cocoțată pe ei. Îmi aduc aminte cât de fascinată eram de mama mea, când deschidea dulapul cu pantofi și începea să îi probeze. Cei cu toc mi se păreau atât de cool în comparație cu pantofii sport sau balerinii. Mi se păreau cei mai urâței, împinși într-un colț întunecat, ținuți la distanță, exact ca “ratusca cea urata”.Cum pleca mama de acasă, cum mă urcam pe pantofii cu toc. Îi alegeam pe cei mai înalți, stiletto și muream de ciudă că nu îmi găseam echilibrul pe ei. Urma rujul roșu furat din portfardul mamei și încropirea unor haine , puse una peste alta, ca să pară ținută mai sofisticată. Puneam muzică la casetofon, luam făcălețul în mână și mă puneam pe cântat, imaginându-mi că sunt blonda din trupa Abba.

Uite așa am intrat în adolescență, urând în continuare balerinii, care erau un accesoriu impus de școală. Sarafanul, bentița și matricola urmau imediat pe “hate list”-ul meu. Trebuia să aștept weekend-ul ca să pot purta tocuri, la o plimbare în parc ori un bairam. Așteptam facultatea ca pe evadarea supremă din cătușele mentalității provinciale. Pentru că așa sunt fetele…cand sunt tinere, vor să pară femei. Nu apreciază deloc farmecul inocenței și al purității. Voiam să mă cocot pe tocuri ca să par mai mare, interesantă, să sfidez lumea de sus cu privirea. Nimeni nu-mi spunea că eleganța nu stă în înălțimea tocurilor ci în atitudinea mersului. Au trecut anii și o dată cu ei am căpătat respect pentru încălțările care îmi poartă picioarele peste tot în lume. Am ajuns să prefer pantofii comozi dar cu un model aparte, cu un calapod care să îmi susțină talpa astfel încât să nu simt că îi am în picioare. Vreau să simt că zbor în ei așa ca…am ajuns să iubesc…balerinii.

Balerinii sunt pantofii care au rezistat tuturor schimbărilor în timp. Moda ne aduce, din sezon în sezon, modele noi de pantofi, atât ca design, materiale, talpă, toc sau vârf. Cu toate acestea, balerinii sunt unicul model de pantof care rămâne fidel aceluiași stil confortabil, realizat din piele moale, cu talpă subțire și completat cu diverse accesorii florale, fundițe, cleme etc.

Un pantof comod care a evoluat în timp de la ideea de pantof de școală, purtat de către fetițe la escarpin-ul franțuzesc, tres chic, purtat de femei cu șarm precum Jackie Kennedy sau Audrey Hepburn. A fost de ajuns ca acest pantof simplu să devină un adevărat trend. Să nu uităm că Chanel îl menține ca simbol al feminității și este un adevărat ADN al renumitei case de modă.

Balerinul a trecut de pe scena artistică direct pe stradă, devenind un element urban, accesibil, confortabil și versatil. Iată ce propuneri vă fac pentru a intra “cu dreptul” în această primăvară. Hispanitas, brandul spaniol cu cel mai comod calapod din lume, satisface orice picior al femeii care știe ca fericirea stă în alegerile inteligente pe care le face.

Iată câteva sugestii pe video blog-ul meu www.danasavuica.ro

http://danasavuica.ro/colectia-de-primavara-vara-2016-hispanitas/