Ea și El

De ce bărbații iubesc, dar nu spun “Te iubesc”?

 

A găsi iubirea adevărată, care să dăinuie în timp și să conducă la crearea unei familii puternice este, cu siguranță, visul oricărei femei. Și mai este ceva, foarte important pentru aceasta : să aibă credința că dragostea ei este reciprocă. Foarte des, din acest punct de vedere, femeile se frământă nespus, neînțelegând de ce anume bărbatul nu spune “te iubesc”, chiar dacă manifestarea acestui sentiment este evidentă.
Potrivit psihologilor, nu există un singur răspuns la această dilemă, pentru că barbații, nu-i așa?sunt foarte diferiți între ei.
In plus, femeile trebuie să știe de la bun început că și între ele și bărbați există o diferență uriașă și o mulțime de particularități din punct de vedere al felului în care își manifestă, fiecare, emoțiile.

O însemnată parte a bărbaților sunt firi cât se poate de reținute și nu se caracterizează printr-o poftă de vorbă exagerată. Motivul nu este unul singur. În primul rând, ei nu se emoționează atât de ușor și nu le place să-și exprime prea des sentimentele, chiar și atunci când acestea sunt deosebit de puternice. Excepție fac bărbații din zona artistică, de creație, care nu-și pot ține în frâu emoțiile . Aparent, sunt de invidiat femeile care au parte de așa ceva, doar că…există și un mare dezavantaj : genul acesta de bărbați nu sunt prea statornici în sentimente.
Dar să ne întoarcem la cei mulți. Mulți și…reținuți!
Retinerea lor poate fi explicată și prin faptul că, de regulă bărbații sunt educați, de mici, să-și țină ascunse sentimentele. Desigur, nu vorbim de iubire, la vârstele acelea fragede, dar la faptul că “băieții nu-i frumos să plângă”, spre exemplu. Astfel, ei cresc de mici cu convingerea că nu-i “bărbătește” să-și exteriorizeze sentimentele. Cu atât mai mult, verbal. Aceste convingeri ramân în subconștient și nu se mai schimbă toată viața. In plus, ei consideră ca fiind nesemnificativ acest aspect, deci nici nu se străduiesc să-l schimbe.

O altă posibilă explicație a acestei rețineri în a-și recunoaște dragostea, o reprezintă faptul că bărbații sunt din cale-afară de orgolioși. Și cea mai mare frică a lor, este ca nu cumva să fie respinși de femeia pe care o iubesc. De aceea, preferă să tacă, decât să-și recunoască dragostea și să primească în schimb o ironie.
Unii psihologi arată faptul că femeile au, totuși, șansa să audă și declarații de dragoste din partea partenerilor, în timpul actului sexual, atunci când aceștia se află sub povara emoțiilor, crescute exponențial. E-adevărat că declarațiile făcute în astfel de momente nu trebuie considerate ca fiind valabile pe vecie. Bărbații sunt firi mult mai pragmatice și dacă-și mărturisesc iubirea, lucrul acesta se referă strict la momentul în cauză. Cu alte cuvinte, nu trebuie să faci , în această situație, planuri de măritiș, pentru că declarațiile de dragoste, făcute în momentele de extaz, nu prea înseamnă nimic pentru ei, bărbații.

În concluzie, singura soluție pentru femeile care vor să afle dacă partenerul le iubește cu adevărat, este să-l urmărească cu atenție. Un bărbat reținut în cuvinte trebuie analizat în funcție de faptele sale: cât de atent este cu femeia lui, dacă poate renunța, de dragul ei, la planurile sale, dacă îi face frecvent cadourile care îi plac ei, șamd.
În plus, atunci când se află cu femeia pe care o iubește, reprezentantul sexului tare obișnuiește să se comporte atent, protector, galant, încearcă să o atingă cât mai des și, mai ales, este gata să suporte multe din toanele ei.

Sursa : misseva.ru

surse foto: lifegeek.ru, collections.yandex.ru, nabludatel.net,misseva.ru

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.