Femei de 10

Iuliana Tudor : ” După 20 de ani, singurele diferențe sunt câteva riduri și un copil. In rest mă simt aceeași!”

Nu că mi-e colegă, dar Iuliana Tudor este, fără doar și poate, una dintre cele mai fermecătoare purtătoare ale controversatului titlu de “vedetă tv”. Frumoasa, rafinata, eleganta, distinsa, talentata Iuliana ne învață o groază de lucruri : să ne urmăm visul, să iubim folclorul românesc, să fim plini de viață, să …ne spălăm hainele cu Persil ?, să sprijinim acțiunile Crucii Roșii, să avem familii frumoase și, mai ales, ne învață Iuliana noastră să fim modești. Înălțimile celebrității nu au imagederaiat-o de pe traiectoria modestiei și a bunului simț. Ea este aceeași, fie că poartă rochii lungi, vaporoase, fie că îmbracă straie populare, fie că poartă taior sau , ca o școlăriță, teniși și blugi. Despre “acasă”-ul său nu vorbește toată ziua : discreția este o altă trăsătură a Iulianei, deși, ca și absolventă de Drept, te-ai fi așteptat să nu-i tacă o clipă gura!
Și chiar dacă, la început, persoana simplă și așezată a Iulianei nu dădea niciun semn că va deveni atât de..publică, astăzi Iuliana Tudor este un model pentru tinerele din România. Intreaga ei viață și carieră par a spune: ” Iată ce poți face, dacă ești serios, harnic, tenace, pozitiv și, mai ales, bun la suflet”. Tocmai am definit-o pe Iuliana Tudor.

 

Marina Almășan: – Prezența ta , ca om de televiziune, în zona folclorului, dovedește mult fler : folclorul “vinde” și te-a ajutat să ajungi una din cele mai îndragite vedete din România. Acesta a fost, de fapt, motivul plasării tale în această zonă?

 

Iuliana Tudor: Dacă aș fi gândit în acești termeni, nu rezistam în imageteleviziune mai mult de două-trei sezoane:)
Plus ca nu eu mi-am ales acest drum, ci am fost aleasă pentru televiziune. “Flerul” a aparținut doamnei Anca Fusariu, care m-a propus managementului de atunci pentru a fi chemată să susțin un concurs. Și m-au pastrat. Domniile lor știind atunci exact de ce sau pentru ce. Eu am venit cu gândul ca va fi o experiență de scurtă durată, dar pe care merita să o încerc.
Cât privește domeniul folclorului, eu nu făceam culegeri de folclor în satele din Prahova la 16 ani pt că “vinde”, după cum nu am studiat câțiva ani buni lucrări de specialitate sau nu am făcut mii de audiții ale genului pentru că “vinde”! Atunci nu existau televiziuni dedicate genului , după cum televiziunile comerciale ocoleau folclorul și nu manifestau interesul de azi pentru acest gen. Cumva, tot noi, cei de la postul public am dat tonul și în acest sens. Cu precădere prin show ul “O dată-n viața”!

 
M.A.: – Imi pare bine că te-am stârnit! Întrebarea fusese exagerată din start. Deci, înțeleg că folclorul a fost, de fapt, hobby-ul tău!
imageI.T. : Da, pentru mine a fost un hobby. Mi-a plăcut să descopăr lumea aceasta și să cânt! Și făceam asta de foarte mulți ani, mult înainte de a ajunge în televiziune. Televiziune care a văzut în mine, probabil, atunci pasiunea pentru domeniu și a considerat că sunt omul potrivit la locul potrivit. Cred că nu s-a înșelat, iar publicul care mă susține de atâția ani, confirmă acest lucru. Pentru asta, le mulțumesc tuturor!

 

M. A. : – Dacă tot ai evocat publicul, care crezi că sunt calitățile care te-au făcut îndrăgită în rândul telespectatorilor tăi?

I.T. : – Asta trebuie să-i intrebați pe cei care îmi urmăresc activitatea:)
Eu pot spune doar că mă străduiesc de fiecare dată să îmi fac meseria cât mai bine și să ofer publicului emisiuni de calitate, care să placă!

 

M.A. : – Deci, punct ochit, punct lovit! Spune-mi, Iuliana, intrând în această meserie, a trebuit să faci niște ajustări caracterului tău, temperamentului tău?image

I.T. : – Când faci televiziune în direct de la început, ea te obligă să te
modelezi. Să fii cum vrea ea, să-ți depășești limitele și să-ți controlezi emotiile, să fii mereu altfel și în esență aceeași, să te adaptezi oricând la nou și să gestionezi în secunde neprevăzutul …și câte altele! De aceea oamenii care pot face televiziune în direct, în special formate complexe în direct, sunt extrem de rari!

 

M.A. : – Că bine zici! ? Să privim acum puțin în urmă. Ai avut mentori de care nu contenești să amintești mereu, ceea ce este lăudabil : Elise Stan , Titus Munteanu… Ce ai ” furat” din meseria fiecăruia?

imageI.T. : – De la Elise am luat Tot! Și când spun Tot, mă refer și la spațiul personal, unde m-a șlefuit cu delicateși și generozitate.
De la Titus am deprins ABC ul divertismentului și o viziune diferită cumva la nivel editorial. O altă școală și o altă lume.
Sunt norocoasă să fi avut îndrumători doi oameni pentru care televiziunea nu este consum, ci artă și mod de viață!

 
M.A. : – Ne aflăm în cazul ideal : și ei au fost ( și Elise este în continuare) extrem de mândri de “produsul lor”! Intre imaginea ta de acum 20 de ani și tu, cea de acum sunt ceva diferențe. Cu ce anume ai avut de lucru cel mai mult?
I.T.: – Cu nimic. M-a preocupat puțin spre deloc imaginea mea. Am imagefost norocoasă să am un bagaj genetic bun care mă ajută în continuare și stiliști foarte buni! Aș spune că, după 20 de ani , diferența o dau câteva riduri și un copil. În rest, mă simt aceeași!

 
M.A. – Ai pomenit de cel mic și mi-ai ridicat la plasă! Ești o vedetă foarte discretă cu viața ta privată. De ce? Nu ai cu ce te lăuda?
I.T.: – Gândesc că emisiunile pe care le fac, proiectele umanitare în care sunt implicată, mă recomandă în spațiul public, și mai puțin ce se întamplă în casa mea:)

 
M.A. : – Totuși, eu insist să privesc pe gaura cheii! Vorbește-ne, te rog, despre Tudor cel mic.
imageI.T. : – Este un copil-lumină! Așa îmi place să-i spun. E bun, generos, înțelegător, înțelept, cuminte, inteligent, jucăuș, are umor, să vă mai spun?? Ca orice copil, prin ochii mamei! Este splendid!

 
M.A. : – Cum este Iuliana, atunci când nu se află în bătaia reflectoarelor? Cum umbli îmbrăcată, cum te comporți, ce hobby-uri ai, cât de bună gospodină ești etc
I.T.: – Simplă! Jeanși, tricou și teniși. Civilizat.:) Sport. Gătesc rar, dar cu plăcere.

 
M.A.: – De televiziune te-ai apropiat cântand . Mai cânți? Ce ? Când?image

I.T.: – Doar puiului meu. Lui, oricând, orice!

 

M.A. : – Ce înseamnă “femeie de 10”, Iuliana?
I.T. : – O femeie care e performantă profesional, dar nu uită că este, înainte de orice, Femeie, nu bărbat! Cu tot ce înseamnă feminitatea!

 
M.A.: – Unde greșim noi, femeile, în relația cu bărbații?
I.T. : – Uitam ca suntem total diferiți ca specii și încercăm să-i modelăm pe ici pe colo, în punctele esentiale:)) eroare totală!

 
imageM.A. : – Am și eu o obsesie: De ce se sting iubirile?

I.T. : – Iubirile( în sensul profund al termenului) nu se sting niciodată. Își încheie poate drumul în doi, dar rămân în fiecare până la capăt! Un om pe care l-ai iubit cu adevărat nu pleacă din tine niciodată!

 
M.A.: – Știu că nu-ți place să pierzi vremea, așa că…gata! Interviul s-a terminat! Am să te rog doar să le adresezi un îndemn femeilor din România.
I.T. : – Fiți Femei! Oferiți iubire și lumină! Acesta este rostul!

 

Sursă foto: Facebook Iuliana Tudor

Etichete

Femei de 10 pe Facebook