Femei de 10

AMNA: „Esențialul vieții în primul rând este familia și apoi restul e can-can.”

„Arme nu am să mă apăr de ea/Ei spun că n-aduce nimic dragostea.” Nu are arme, însă, are o voce caldă cu care a cucerit publicul din România. Cristina Andreea Mușat sau Amna este una dintre cântărețele tinere care s-a făcut repede remarcată datorită talentului și ambiției sale. Olteancă la origini, născută în Slatina, Amna visa să img_3686ajungă cântăreață, încă din fragedă pruncie. Se spune că în momentul când îți dorești ceva cu ardoare și lupți pentru visul tău, atunci el se va îndeplini. Este și cazul solistei care nu a renunțat nicio clipă să spere și bine a făcut. Anul 2013, avea s-o aducă pe Amna în atenția românilor. Hit-ul „Tell Me Why” răsuna în toate cluburile din țara noastră și acesta avea să fie începutul carierei sale în industria muzicală. Împreună cu What`s Up ne-a învățat să ne apărăm de dragoste fără „Arme” ca ulterior ea și Adda să ne lase „Fără aer”. În prezent, ne cheamă la „Detectorul de minciuni” împreună cu George. Nu doar pe plan profesional se bucură de liniște și satisfacții, ci și în viața privată. Are un băiețel superb, David,în vârstă de doi ani, care e cea mai mare realizare a cântăreței, dar și un soț iubitor. Artista este un model pentru toate tinerele din România, care pun pe primul loc cariera. Ea ne demonstrează că familia și cariera pot face casă bună împreună atunci când știi cum să le îmbini. O voce angelică, o femeie împlinită și o mamă iubitoare, Amna face parte cu brio din categoria femeilor de nota 10.

 
Alina Anghel : Numele tău de scenă este Amna. De unde provine acest nume?
img_3679Amna: Din pakistaneză și înseamnă cea în care te poți încrede, putere. Mi-a plăcut foarte mult și am înțeles că trebuie să aibă o semnificație numele de scenă, să nu-l punem așa pur și simplu, zicând „ hai să punem un nume scurt pe care să-l rețină oamenii”. Așa că am ales numele acesta fiindcă înseamnă cea în care te poți încrede, iar eu cu siguranță sunt persoana în care te poți încrede, serioasă în ceea ce privește orice lucru pe care îl fac.

 
A.A.: Într-un interviu ai declarat că dragostea pentru muzică este din naștere. Cum au fost începuturile carierei tale?
Amna: Îți povestesc cam de când îmi aduc aminte pentru că bunicul meu îmi spunea, la fel și mama, că de când eram foarte, foarte micuță, pe la trei ani când am început să merg ca lumea, dansam și aveam tot felul de predilecții. Se vedea că îmi plăcea. Adunam vecinele din sat cantam și dansam lambada, aveam o fustă creață scurtă. Îți imaginezi ce putea să fie pentru bunici și pentru părinți să vezi așa ceva în familie. Adică, se vedea clar că n-avea cine să mă îndemne să fac asta, era din mine și cred în continuare, când mai mă întreabă cineva la ce vârstă te-ai apucat de cântat, că de cântat nu te poți apuca ci te naști cu acest har. Este un har de la Dumnezeu, așa cum alții pictează sau sunt actori. Și eu pictez dar n-am mai pictat de mult. Este o binecuvântare dumnezeiască și noi artiștii avem darul acesta de la Dumnezeu pe care îl împărțim cu voi, cu oamenii, pentru că putem să vă facem viețile mai frumoase atunci când nu merge totul strună cum ar trebui. Ascultați o piesă de la noi și poate vă e mai bine în ziua aia.

 
A.A.: Dacă ar fi să alegi o vedetă internațională cu care ai vrea să colaborezi, care ar fi aceea și de ce?
Amna: Din generația mai veche Tina Turner pentru că are o img_3684personalitate foarte tare și îmi place foarte mult de ea. A avut o viață foarte grea și cariera i-a fost alături tot timpul. O altă cântăreață pe care o admir foarte mult pentru felul în care se reinventează de fiecare dată și nu se plafonează ar fi Beyonce. Ea tot timpul vine cu ceva nou. La noi în țară e mai greu. Noi artiștii când pornim pe un trend ne este frică să mai facem modificări. Ne temem că oamenii nu ne mai plac, nu ne mai iubesc deși poate publicul ne-ar iubi mai mult dacă am face schimbările astea, dar e teama de necunoscut și nu ne-o asumăm. Afară, treaba e mai asumată. Uite, Beyonce e o tipă foarte asumată.

 
A.A.: Ești născută în Slatina. Cât de greu ți-a fost să intrii și să te menții în lumea muzicii fiindcă cu toții știm că e destul de greu de pătruns și e multă mâncătorie.
Amna: Acolo m-am născut, dar de la trei luni, am crescut în București. img_3685Foarte, foarte greu. La 26 de ani am reușit prima piesă, eu cântând de la 15 ani la evenimente private, având un band. Mă șochează când îi aud zicând pe foarte mulți dintre colegii mei de breaslă că industria asta este foarte dură, oamenii foarte răi, dar cei care vorbesc așa sunt cei mai răi și nu ar trebui să te intereseze dacă ăla face bine sau rău. Mă, fii tu bun, fă tu un prim pas și după aia lasă-i pe ăia să se muște de anumite părți ale corpului și fi tare dacă ești tare. Dacă nu, înseamnă că ești la fel de rău și nu mai comenta. Despre asta e vorba, să ne vedem fiecare de pătrățica noastră și să încercăm să fim un pic mai buni fiindcă e loc sub soare pentru toată lumea.

 
A.A.: Ai scos o nouă melodie împreună cu George. Ne poți povesti despre piesă, dar și despre colaborarea cu George?
Amna:  Colaborarea cu George a venit fix pe genunchi așa cum se spune (râde). Am primit un telefon de la el. Eram plecată la munte, mă dusesem să-mi limpezesc gândurile și eram la masă când m-a sunat img_3676George. Mi-a zis „Băi Amna, uite așa și așa. Nu știu dacă te deranjez. Nu mă deranjezi. M-ai sunat la masă și înseamnă că-mi vrei binele, așa se spune din popor. Hai să ne vedem că am o piesă. Am venit în București și am înregistrat melodia. Ați văzut clipul. Dan Petcan este vinovatul, în sensul bun al cuvântului, pentru minunata imagine foarte clean, foarte curată a clipului. Mi-a plăcut foarte mult și așteptăm să ne ajute Dumnezeu să le placă tuturor și să fie bine. Dacă nu e pe placul tuturor, vom mai face piese care să atingă sufletul oamenilor și să înțeleagă publicul ce am vrut să spunem.

 
A.A.: Cum este experiența de la Te cunosc de undeva fiindcă e ceva nou pentru tine, trebuie să te transformi în foarte multe personaje ?
img_3687Amna: Este fantastic, este minunata doar că e foarte obositor. Am o perioadă foarte aglomerată, am foarte multe concerte, evenimente, filmările de la videoclipuri fiindcă pregătesc alte două piese noi și imaginează-ți că vin aici și deja sunt obosită. Lucrurile nu stau așa cum le vedeți voi pe ecran fiindcă emisiunea nu durează o oră două, trei, cinci. Durează peste 12 ore de filmări. Sunt atâtea ore pe care trebuie să le treci cu brio, adică nu poți să stai la filmări cu fața picată sau să se vadă în fața publicului, a telespectatorului că ție ți-a picat machiajul, că ești obosit, că te strâng pantofii sau că te dor picioarele. Nu, lumea de acasă trebuie să vadă cât de bine te simți tu( râde) .

 
A.A.: Ai un băiețel superb. Cum e relația cu cel mic? Cum e să fii mamă de băiat?
Amna: O să fiu o soacră rea, eu (râde). E sigur asta. Mă tot lupt cu mine.

 
A:A: Ești geloasă?
Amna: Sunt foarte geloasă. Îl iubesc foarte mult și mă implic cât pot de mult, dar uite că sunt plecată fantastic de mult timp de acasă și e img_3680destul de complicat cu orele astea fiindcă îmi lipsește și simt că pierd controlul. Vreau să am control cât mai mult asupra lui fiindcă sunt maică-sa. Sun acasă și zic: scoateți plapuma aia, faceți aia, dați-i nu știu ce bluză. Uneori mă înșel, că de aici, de la filmări, mi se pare că e mai fig, și când ies zic: „am spus să-i pună nu știu ce bluză pe el”. E foarte greu să fii mamă de la distanță. Când se trezește, primul lucru pe care îl face e să întrebe de mama, dar mă liniștesc că nu e doar povestea mea.Toți cântăreți trec prin asta. Până la urmă dacă aveam un job la o bancă și eram șefă de sucursală, de exemplu, copilul meu creștea la fel de singur ca acum. Fiecare job are sacrificiul lui.

 
A.A.: Ce activități vă place să faceți împreună?
Amna: Orice, orice. Îmi place să-l privesc cum construiește lego și îl mângâi pe picior. Îmi place să-l privesc foarte mult, să-i ating degetele de la picioare. Mă bucur și cu faptul că pot să-l mângâi pe păr și să nu-l trezesc, îl mângâi ușor. Mă bucur de fiecare atingere pe care pot s-o am cu el.

 
A.A.: Te-ai gândit cumva să-i mai faci vreo surioară, vreun frățior?
img_3683Amna: Din suflet mi-aș dori să ne mai lărgim familia, dar nu cred că este momentul acum. Sufăr foarte tare că nu mă pot ocupa de el așa cum mi-aș dori și dacă nu sunt împlinită cu mine nu știu de ce ar trebui să mă extind din punctul ăsta de vedere. Știi cum e? Fă ceva până la capăt, fă-l foarte bine și după aia continuă să te extinzi. Adică sufăr dacă nu mă pot ocupa ca lumea de el, cum ar veni ca eu să mai fac înca unul și să-l țin și pe el fără mami. Nu e ok, nu, dar David a fost cel mai mare dar de la Dumnezeu.Cel mai mare hit al Amnei este David.

 
A.A.: Te-ai gândit să-i dedici o piesă?
Amna: Am o linie melodică pe care am cântat-o chiar acum câteva săptamâni. Mă uiam la el și cântam.

 
A.A.: Dacă tot am vorbit despre David, îți propun să vorbim puțin și despre soțul tău. Cum te-a cucerit? Ce te-a atras la el?
Amna:  Are un farmec aparte, e foarte glumeț, e pus pe șotii tot timpul. Niciodată nu te plictisești cu el. Când e treaba mai serioasă el vine, pac, și face o glumă și e foarte mișto să vezi pe cineva care te scoate din stare nasoală. Prin chestia asta m-a cucerit.

A:A:: Site-ul nostru se numește femeide10.ro Te consideri o femeie de 10?
Amna: Nu, eu nu mă consider o femeie de 10. Dacă sunt oameni în img_3678această Românie care mă consideră de 10, pentru mine asta e de 10. Adică nu eu trebuie să mă consider așa. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mă trezesc sănătoasă și că am familia sănătoasă și pot să fiu un om bun, cât pot de bun pentru că toți avem păcatele noastre. Nu pot decât să încerc în fiecare zi să fiu mai bună și să fac bine în jurul meu fiindcă de la fiecare din noi pornește schimbarea.

 
A.A.: Din punctu tău de vedere ce calități ar trebui să aibă un bărbat ca să fie de 10?
Amna: Un bărbat ca să fie de 10, ar trebui să prețuiască femeia de lângă el ca și cum aceasta ar fi de 10. Și cu asta am spus totul. În momentul în care îți prețuiești aproapele înseamnă că ai binecuvântarea supremă: n-o înșeli, o respecți, o ajuți. Nu există eu sunt bărbat, tu ești femeie. Împreună facem totul, jumate-jumate, dacă vrei să fie bine. Nu există eu ies cu băieții că sunt bărbat, tu stai la cratiță. Nu există așa ceva. În momentul în care e acea relație perfectă nu mai e nevoie de nimeni altcineva din exterior ca să te simți împlinit și-ți vezi de treaba ta.

 
A.A.: Dar, o femeie ca să fie de 10, ce calități ar trebui să aibă?
Amna: O Doamne! Cred că majoritatea femeilor sunt de 10. Numai pentru că noi femeile dăm viață, noi ținem casa, avem serviciu. O femeie, ține, casa, muncește, stă cu copilul, are grijă de soț. Știi că era emisiunea aia De 3X femeie. E, de 3 X femeie și cu zâmbetul pe buze când ieși din casă că așa îi stă bine femeii să nu i se vadă grijile.

 
A.A: Acum la finalul interviului, te rog, să le transmiți un mesaj cititoarelor site-ului nostru, dar și fanilor tăi.
img_3689Amna: Le doresc multă sănătate pentru că dacă o avem facem orice. Știi cum e, când nu mai ești sănătos atunci îți dai seama cât de importantă este și de multe ori uităm să-i mulțuim lui Dumnezeu că ne trezim cu două mâini și două picioare, capabili să facem ceea ce ne propunem în ziua respectivă. Uităm de foarte multe ori pentru că suntem bine și când ești bine uiți. Vrei alte lucruri poate materiale sau habar n-am. Poate ești nemulțumit că n-ai ajuns să faci nu știu ce în ziua aia, un lucru foarte mărunt pe lângă sănătate. Așa că eu le doresc cititoarelor și tuturor oamenilor multă sănătate, să aibă putere să meargă mai departe de câte ori își doresc un lucru și să privească esențialul vieții. Esențialul vieții în primul rând este familia și apoi restul e can-can. Dacă suntem sănătoși și puțin ambițioși eu spun că se întâmplă absolut orice ne punem în cap.

Publicitate