Sănătate

Orele din noapte în care e obligatoriu să dormim

 

Până la urmă, întreaga noastră viață este o rutină. Însă o rutină ce încearcă să se țină după schimbările care au loc neîncetat, în jurul nostru. E o regulă că majoritatea ființelor vii, ziua sunt active și noaptea dorm, se trezesc dorindu-și ceva, iar câtre seară dorințele se schimbă uneori radical. Planetele nu sunt străine de aceste lucruri. 

Rolul Soareleui este de a activa procesele din corp și capacitatea noastră  de a acționa. Luna, in schimb,  oferă relaxare și satisface nevoia de odihnă. . 

Ce se întâmplă însă , dacă încălcăm regimul zilei? 

Mintea noastră este in repaos între orele 21:00 și 23:00. Prin urmare, dacă nu ne-am culcat sau nu am adormit la orele 22:00, atunci mintea noastră va suferi și capacitatea noastră mentală scăzând treptat, în mod lin și deseori, imperceptibil. În timp, pot apărea consecințe negative. Când puterea minții scade, nu mai putem discerne binele de rău. Ne e greu să luăm decizii în anumite momente din viață, facem greșeli pe care apoi le vom regreta. Nu reușim să ne dezbărăm de obiceiurile proaste. 

 Odată cu scăderea capacității intelectuale, anxietatea și deteriorarea memoriei încep să își facă loc . La fel și  instabilitatea mentală.

Primele semne că mintea noastră nu e relaxată, sunt scăderea atenției, a concentrației, o tensiune excesivă pe care o simțim in tot corpul. Ni se dezvolta obiceiurile proaste, scade  voința, cresc nevoile noastre zilnice : de intimitate, mâncare,  somn și…să nu rândeți…nevoia de a ne certa! Ne trezim că încep să ne caracterizeze :  oboseala mentală, tensiunea cronică, problemele vasculare și  creșterea a tensiunii arteriale.

Fața ne devine palidă, obosită, suntem extrem de obosiți în general, suntem apatici,  plictisiți, apar durerile de cap, chiar și retardul mental. Toate acestea sunt semne ale unei încălcări a regimului nostru zilnic. Ncu alte cuvinte, mintea noastră nu s-a odihnit in timpul somnului recomandat de medici.  

Dacă însă vom rata somnul în intervalul de timp: 23:00 – 01:00, atunci ne vom pierde vitalitatea, vor avea de suferit sistemul nervoas și cel muscular. Consecințele sunt pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, gândirea negativă, depresiile , slăbiciunea generală, letargia. Aceste manifestări apar  imediat. Sistemul nervos va începe să sufere imediat. 

Consecințele?  Cât se poate de periculoase: este perturbat echilibrului funcțiilor vitale ale întregului organism, ceea ce va determina și scăderea imunității și, prin urmare,  dezvoltarea bolilor cronice. 

Iata și un alt interval de somn, cât se poate de important!  De la 1 la 3 dimineaţa trebuie obligatoriu să dormim, altfel va  suferi latura noastră emoţională. Rezultatul încălcării acestei reguli?  iritabilitatea excesivă, agresivitatea. Se produce o epuizare emoţională severă şi pot începe atacuri de isterie. Ceva mai încolo, dăm în alte belele :  dezvoltarea treptată a psihozei maniaco-depresive, adică suntem excitați un anumit timp, apoi cadem într-o depresie profundă. 

Inteligenţa este capacitatea unei persoane de a înţelege forţele din jurul nostru – cele care ne afectează viaţa. O persoană inteligentă înţelege puterea timpului, aşa că încearcă să facă totul la timp, atât cât se poate. Cine nu doreşte să fie prieten cu timpul, se pedepseşte pe sine însuşi: munca de noapte, somnul cu televizorul aprins. 

Dar sta în noi să facem schimbarea! 

Întrucât dorinţa noastră reprezinta o forţă imensă, dacă vrem să schimbăm regimul zilnic, o putem face.  Și putem începe chiar de acum! 

Sursa : womanhappiness.ru 

Sursa foto: ivona.bigmir.net 

Uscatoare rufe