Sănătate

Obligatoriu consumați vitamina D! Altminteri, după 50 de ani, iată cu ce problemă de sănătate vă veți confrunta! 

S

Odată cu vârsta, din cauza deficitului de vitamina D este posibil să va confruntați cu riscul pierderii masei musculare. In consecință, riscul traumatismelor crește și el. 

Specialiștii  Școlii medicale din Harvard au constatat că deficitul de vitamina D conduce la pierderea masei musculare. Din acest motiv vă va fi din ce în ce mai greu să îndepliniți diverse activitați. Riscul de apariție a traumatismelor crește și el, în consecință.  

La noile cercetări, ale căror rezultate au fost publicate în Calcified Tissue International and Musculoskeletal Research, au luat parte peste 3000 de adulți din Marea Britanie, cu vârste depășind 50 de ani. La începutul studiului ei nu începuseră încă să piardă masa musculara pe motov de îmbătârnire. Totusi, peste numai 4 ani,  la cei ce sufereau de deficit de vitamina D s-a constatat o accentuată  pierdere a masei musculare. După ce au fost luati in calcul și alți factori, acest risc a crescut la 78 la sută. 

Pentru a primi suficientă vitamina D, este nevoie să stați căt mai mult la soare, să concumați alimente bogate în această vitamină sau să apelați la suplimente alimentare. Ajută foarte mult și exercițiile fizice pe bază de elongații. 

Cand cineva pierde masa musculară, acesta devine mai vulnerabil la traumatisme, iar traumele se vor vindeca  mai greu. Crește riscul accidentelor.  

Așa că faceți în așa fel, încât vitamina D să nu vă lipsească. Iar nivelul său în organism poate fi lesne determinat printr-o simplă analiza a sângelui. 

Sursa :Eat This, Not That

Publicitate