Diverse

Obiceiuri care predispun la sărăcie

Unele din obiceiurile noastre acționeaza asupra creierului și practic ne direcționează spre…sărăcie!

1. Obiceiul de a ne autocompătimi
Când esti nemultumit de tot și de toate și ai senzația că toți cei din jur au mai mult decât tine : o casă mai frumoasă, un soț mai bun, un serviciu mai grozav etc. Astfel de oameni pierd foarte repede compasiunea celor din jur.

2. Obiceiul de a face în permanență economii
Dacă, în magazine, cauți mereu raioanele de reduceri, dacă nu împrumuți niciodată nimănui bani, dacă nu dai bacsișuri și dacă întârzii să faci copii pe motiv că nu ai suficienți bani, înseamnă că ești deja programată la sărăcie.

 

3. Obiceiul de a cuantifica totul prin prisma banilor
Numai oamenii setați pe sărăcie au senzația că pot fi fericiți doar dacă au bani. Psihologii consideră că , la întrebarea “Ce vă trebuie pentru a fi fericiți?”, cei care își încep lista numind “banii” sunt oamenii săraci. Ceilalți numesc, în capul listei, “dragostea” și “prietenia”.
Un om de succes nu înseamnă neapărat un om care are bani.

4. Obiceiul de a intra în panică, atunci când ți se termină banii
Atunci când la însuși gândul că s-ar putea să se facă concedieri la tine la serviciu îti crește tensiunea, acesta poate fi un semn că ești “programat” la sărăcie. Oamenii bogați nu sunt obsedați de bani : azi îi au, mâine nu.

5. Obiceiul de a cheltui mai mult decât câștigi
Muncești ca disperata pe două fronturi și banii tot nu-ți ajung? E timpul să schimbi ceva în gestionarea banilor!

6. Obiceiul de a face lucruri care nu-ți plac
Psihologii susțin ca oamenii care fac lucruri împotriva voinței lor sunt potențiale victime ale eșecurilor și insucceselor.

7. Obiceiul de a te ține departe de rude
Cele mai evidente ghinioniste sunt persoanele care se țin la distanță de propria familie. Pentru oamenii predispuși la bogăție, familia reprezintă bunul cel mai de preț. Pentru că numai în sânul ei poți găsi refugiu, în perioadele de criză. Gândiți-vă bine la acest lucru…

Sursa :  t.umblr.com

surse foto: nakonu.com, razvitoie-krohi.ru

Femei de 10 pe Facebook