Ea și El Pe canapea

Oamenii mari nu cred în povești cu Zâne

Sau, mai bine zis, oamenii mari au încetat să mai creadă in povești cu zâne și în Feți frumoși. Oamenii mari au încetat să mai creadă in dragoste la prima vedere, in suflete pereche și in fenomene pure de sincronicitate. Au încetat să mai spere in iubiri adevărate, in parteneri autentici și in promisiuni neîndeplinite. S-au oprit din a visa, au renunțat la luptă și s-au baricadat in mocirla proprie in care, mai mult sau mai puțin conștient, au intrat.
Oamenii mari au uitat să mai fie copii. Au uitat să mai creadă in sinceritate, in prietenie și in Frumusețea celorlalți. Dar, in primul rând, au uitat să mai creadă in Frumusețea lor. Oglinzile sunt acum prea murdare de chipuri atât de chinuite, de chipuri maltratate și mult prea triste și pocite de palmele timpului și pumnii invizibili ai suferinței.
Oamenii mari nu mai cred in Moș Nicolae și nici in Moș Crăciun. Si cum ar mai putea crede? Când, de Crăciun, ea pleacă să îi cumpere un cadou iar el pleacă la alta. Cum să mai creadă in prietenie când prietenul cel mai bun se dovedește a fi cel care îți înfige cuțitul in rana încă nevindecată? Cum să mai spere in dragoste la prima vedere când prima intâlnire se termină cu un Adio și nu cu un sărut? Cum ar mai putea lupta de unii singuri când cei de lângă ei sunt amorțiți și lenesi?
Oamenii mari nu mai cred in povești de adormit copiii. Si totuși, ele există. Sunt asemenea minunilor. Minunile există. Aievea in jurul nostru. Important este să știm să le recunoaștem și să le primim în viața noastră. Însă, pentru a avea parte de ele trebuie să învățăm să fim noi minunați.
Oamenii mari nu mai cred in povești cu zâne. Păcat. Pentru că aceste povești sunt cele mai frumoase povești de Viață.

Mă numesc Alexandru Chermeleu. Sunt psiholog, autor, blogger si visător. Puțin din toate! Daca vrei să fii printre primii cititori ce pot intra in posesia primului meu roman, Desculță printre pietre reci, înscrie-te pe linkul de mai jos și așteaptă mesajul meu.

Click aici: https://stylishedbooks.ro/desculta-printre-pietre-reci-vol-1

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.