banner marshal garden
DanDANA! Ea și El Povestea mea

Scuipatul în public, interzis prin lege în Kârgâzstan (Video)

 

Poliția din Kârgâzstan a amendat un cetățean pentru a postat pe internet un film în care se vede cum a scuipat pe gardul unei clădiri guvernamentale. El a făcut acest gest pentru a protesta împotriva adoptării unei legi care interzice comiterea acestui gest în public.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=xUNO44ijxYk

În videoclipul postat pe YouTube se vede cum Ramis Zakiriev scuipă pe gardul clădirii care găzduiește birourile Președintelui și ale  Parlamentului din Bishkek, capitala Kârgâzstan-ului, o țara săraca din Asia Centrală. 

“Puteti să-mi dați amendă. Aștept de mult timp să scuip în fața acestor mari politicieni care nu fac altceva decât să vorbească“, a spus Zakiriev în filmul postat. El a declarat pentru AFP că a vrut să atragă atenția opiniei publice și să protesteze împotriva “oficialilor corupți” din țara sa.

Polițiștiirgâzi au confirmat că l-au amendat pe Ramis Zakiriev cu o suma echivalentă cu 70 de euro, menționează publicația L’essentiel.

Ei au menționat că au recurs la această măsură pentru că a protestat împotriva adoptării unei noi legi adoptată de Parlament și care interzice scuipatul în public, o practică comună în rgâztan.

În timp ce unii cetateni susțin măsura, alții consideră amenda prea ridicată într-o țară în care salariul mediu nu depășește 175 de euro lunar 

Femei de 10 pe Facebook