Modă

Nu vă rușinați că sunteți români! 

 

Am călătorit mult. 

Am întâlnit , prin lume, o sumedenie de români. Și buni, și răi. Am întâlnit români patrioți, care străluceau prin depărtări, având cariere de succes și performanțe deosebite și care le spuneau tuturor, sus și tare, că sunt români. 

Dar am întâlnit și români care-și ascundeau cu râvnă proveniența. Le era rușine să rostească numele țării lor. Ba și pe-al lor îl schimbaseră, de teamă ca un “Popescu” sau “Georgescu” să nu-i ducă pe noii lor “conaționali” cu gândul spre “mizerabila țară” a primilor. 

 Mi-a fost întotdeauna lehamite de astfel de oameni. Le era rușine de tot ceea ce însemna țara lor : de la  conturul geografic, la istoria trecută și prezentă, de la mămăliga tradițională, la frumoasele costume naționale, care lor le păreau desuete și lipsite de orice simț estetic. 

Atenție cum vă creșteți copiii! Patriotismul de dezvoltă încă de la cea mai fragedă vârstă! Oferiți-le exemplul personal : vorbiți-le frumos de țara lor, puneți-le cât mai des pe masă bucate tradiționale,  învățați-i să poarte iile românești. Purtați-le voi înșivă, și nu doar la sărbători. Există atâtea modele discrete, care se armonizează perfect cu viața de zi cu zi. După ce am dat de magazinul online https://www.ienationala.ro/ro/ , eu însămi mi-am îmbogătit garderoba cu câteva modele “de purtat în fiecare zi”. Bunăoară, bluza pe care v-o propun astăzi. Discretă, delicată, asortabilă la o mulțime de pantaloni sau fuste pe care orice femeie le are în șifonier.

Este o bluză din pânză topită, brodată cu fir de mătase, semnul predominant fiind de data aceasta unul geometric. Mai precis, rombul. In simbolistica populară, rombul  este un semn al pământului, punctele din mijloc simbolizând roadele sale. Iar broderia albă, pe lânga faptul că ne ajută să asortăm cu ușurință bluza, este un simbol recunoscut al purității. Observați și verdele! Căci, nu-i așa, a venit primăvara peste noi, verdele fiind unul din simbolurile sale. Culoarea verde traduce, de fapt, cromatic și sentimentul de veselie, care pe mine personal, mă caracterizează mai tot timpul! 

     Și…ce să vezi? In șifonier am descoperit chiar și o pereche de pantaloni verzi, lucru care m-a făcut și mai veselă! 😁

Campanie inițiată de IE NATIONALA : Magazin online de ținute tradiționale