Ea și El

Nu te căzni să-l ierți pe cel ce ți-a făcut rău

Nu scrie nicăieri că trebuie să-l ierți pe omul care te-a rănit. Care te-a condamnat, în loc să afle ce simți. Nu trebuie să ierți pe cel care a încercat să îți zdrobească personalitatea, caracterul, toată gama de calități pe care le aveai.
Nu merita iertare nici cel care te-a făcut să simți nevoia de a te schimba, pentru a te ridica la nivelul iubirii sale. Nu-l ierta pe omul care a început să te aprecieze, abia după ce ai plecat. Pe cel care nu a mai vrut să lupte pentru tine, deși a avut această șansă.
Nu ai cum să ierți omul care te-a umilit timp de ani întregi, care te-a făcut să te simți singură, care te-a înjosit. Sau pe cel care mai întâi ți-a aflat toate temerile, pentru ca mai apoi să te facă să suferi și să râdă pe seama ta.

Nu-l ierta pe cel care ți-a făcut viața grea, tristă și pustie.
Nici pe cel care ți-a promis că te face fericită și că ți se va dedica cu totul, dar în practică a făcut taman pe dos.
Refuză să-l ierți pe cel căruia tu i-ai dăruit dragoste și bunătate, dar el nu te-a apreciat suficient. Și nici pe cel care te-a făcut să te îndoiești de tine, de puterea ta, de inteligența ta.
În schimb, iartă-te pe tine.
Pentru toate deciziile și alegerile greșite pe care le-ai făcut. Pentru toată încrederea pe care i-ai arătat-o celui care mai apoi te-a trădat și te-a înșelat , dându-ți speranța că lucrurile s-ar putea schimba.
Te-ai pus pe planul doi; ai uitat de toate lucrurile care erau importante pentru tine. Ți-ai uitat visele pe care le-ai avut și ai permis unei alte persoane să te facă să suferi. Din cauza ei ai devenit slabă și te-ai încrezut în vorbele goale pe care ți le-a spus. Așa că… iartă-te pe tine! Ești singura care meriți să fii iertată, pentru a te vindeca. Și din momentul în care tu te vei ierta pe tine, viitorul tău va arăta altfel. Iar relația ta cu tine însăți se va schimba radical.

Sursa : cluber.com.ua
Sursa foto : ru.freepik.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate