Ea și El

De ce înșeală oamenii căsătoriți?

Căsătoria cere numeroase sacrificii. Din păcate, fiecare dintre noi cunoaște, cel puțin un cuplu care s-a despărțit din cauza faptului că unul dintre parteneri a înșelat. Cel mai adesea, persoanele cu care partenerii înșeală sunt colegi, vecini sau prieteni.

Mai jos, vă prezentăm 8 motive principale pentru care partenerii înșeală:

  1. Lipsa de angajament

Mulți bărbați, oricât de puternici și duri sunt, caută pe cineva care să îi sprijine în mod constant, care să le fie alături, indiferent de circumstanțe. Același lucru este valabil și pentru femei. Oricât de puternice și independente ar fi, ele au întotdeauna nevoie de cineva puternic și sensibil care să le ofere protecție și siguranță.

  1. http://totalfamilylife.com/Mulțumirea emoțională

După mai mulți ani petrecuți împreună, se poate instala monotonia, manifestată prin pierderea interesului sau al respectului unui partener față de celălalt. Lipsa de iubire și respect poate duce în final la trădare. Apariția unei persoane noi, care le acordă atenția dorită, poate fi o ispită de nerefuzat.

      3. Situația financiară

Oamenii sunt atrași de bani și putere. Astfel, dacă unul dintre parteneri este înstărit, are o poziție socială respectabilă, poate atrage, cu ușurință alte peroane, aflate la același nivel cu el sau care sunt pur și simplu sunt atrase de banii și de puterea lor.

  1. http://totalfamilylife.com/Dorințe neîndeplinite

Cu toții avem visuri, iar dacă partenerul nu ni le îndeplinește, poate dăuna relației. În astfel de cazuri, partenerii caută lucrurile care îi lipsesc la alte persoane, generând o aventură sau poate chiar îndrăgostirea de acea persoană.

  1. Monotonia

Făcând același lucru, zi de zi, poate duce la apariția monotoniei, care este devastatoare pentru cuplu. În cel mai trist scenariu, partenerii își pierd interesul și pasiunea unul pentru celălalt. Apariția unei persoane noi, care poate reaprinde flacăra iubirii poate conduce către o altă relație.

  1. Răzbunare

Probabil acesta este cel mai des întâlnit motiv pentru care o relație eșuează. De îndată ce l-ai prins pe partener că te înșeală, acesta este un motiv suficient pentru a te răzbuna.

  1. Ambiții

Este grozav să fii ambițios și să îți dorești să ai succes, dar dacă faci din carieră o prioritate, este foarte posibil ca relația să aibă de suferit. Prea multă atenție acordată carierei, poate determina partenerul să își piardă interesul față de tine.

  1. Lipsa de atenție

Acest lucru se întâmplă când unul dintre parteneri este plecat des în delegații, în alt oraș sau în altă țară. Unii parteneri nu fac față relației la distanță și ajung să înșele.

Sursa: humanexplore.com
Foto: totalfamilylife.com, buildyourmarriage.org