Ea și El

5 cazuri în care soții vă părăsesc brusc, fără să regrete nicio secundă

Dacă e să vorbim pe șleau, ideea de “brusc” nu prea le este caracteristică bărbaților. Mai degrabă este o trăsătură feminină. Femeile obișnuiesc să ia decizii sub impulsul momentului, al emoțiilor. Bărbații obișnuiesc să gâ dească , să cântărească, să ia decizii logice. Cu excepțiile de rigoare, firește. 

Așa se și explică faptul că bărbații, chiar și îndrăgostindu-se de alte femei, își părăsesc foarte rar soțiile sau trag îngrozitor de timp, cu divorțul de acestea. Ei, de regulă, fac foarte rar schimbări esențiale în viață. De aceea, această situație de “a  pleca brusc” poate fi mai degrbă catalogată ca fiind “a ajuns la capătul răbdărilor”.  

Și totuși, de ce părăsesc bărbații o relație, fără să dea explicații? Poate oare un bărbat să părăsească o femeie pe care o iubește de fapt?Iată câteva motive care-i pot împinge către un astfel de gest : 

1. Viața alături de voi a încetat să mai fie confortabilă

Bărbații sunt sclavii obișnuinței. Se obișnuiesc ușor cu confortul și viața liniștită. Dacă alături de el se afla o femeie veșnic nemulțumită, care face scandaluri sau dimpotrivă, stă bosumflată toată ziua, apare dorința de a o părăsi, de regulă pentru o altă femeie, care-i oferă ceea ce-și dorește. El tace, pân-o găsește pe aceasta, după care…pleacă brusc. 

2. Ați trădat

Ca si femeile, și bărbații au diferite viziuni asupra ideii de trădare. Unii pot trece peste, alții își fac instantaneu bagajele și pleacă. De regulă, pentru un bărbat, trădarea reprezintă un prilej pentru a pune punct unei relații. 

 

3. El nu își planificase, de fapt, să îmbătrânească lângă tine

«Am încercat, n-a mers”..În zilele noastre, fiecare are dreptul la un “test-drive”. Astăzi cuplurile nu se mai grăbesc să meargă la Ofițerul Stării Civile, ci preferă să trăiască în concubinaj. Un astfel de statut te eliberează de obligații. Partenerul și-a asigurat, practic, dreptul de a pleca, atunci când i se năzare, ceea ce creează terenul pentru tot soiul de manipulări. 

4. El traversează criza vârstei de mijloc

Barbatul care traversează “a doua tinerețe” e o categorie aparte. Dacă plecare lui bruscă este previzibilă. Chiar și fără ca soția să-i dea motive. Pur și simplu, i s-a făcut de una mai tănără…

 

5. S-a îndrăgostit!

Chiar și în această lume cinica, mai există totuși loc de sentimente. Iar dragostea chiar se întâmplă și atunci când se întâmplă, bărbatul dispare și se topește în ea. Uneori brusc. Soția primește pur și simplu un SMS : “Nu mă aștepta, nu mă mai întorc niciodată”. Și se duce naibii toată căsnicia, cu copii cu tot. Confruntarea dintre soți are loc, de regulă  mult mai târziu, la Tribunal, pentru rezolvarea problemelor de partaj…

Sursa: wday.ru 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook