Femei de 10 În spatele bărbaților puternici

“ Nu m-am considerat niciodată “om din umbră”. Eu cred că sunt umăr, partener și placă de rezonanță”. – interviu cu Ruxandra Burcea, soția lui Alin Burcea, patronul Agenției de turism “Paralela 45”

 

Cred că suntem, de fapt, o lume compusă preponderent din misogini. Până și noi, femeile, suntem parcă puțin …misogine! Când auzim despre o altă femeie că are succes, imediat ne gândim : “Cine o fi în spatele ei? Sigur a împins-o/ajutat-o/finanțat-o/ promovat-o cineva!”.

În schimb, dacă același succes este obținut de un bărbat, îl admirăm și atât. Nu ne punem niciodată problema cui i se datoreaza succesul, sau măcar cine l-a catalizat. Nu ne întrebăm aproape niciodată : oare cine stă in umbra acestui bărbat? Înțelepții lumii au declarat demult că “în spatele unui bărbat puternic stă întitdeauna o femeie, la fel de puternică”. Și nu cred că a spus-o o femeie, pentru că , fară a fi misogini, trebuie să recunoaștem că înțeleptii lumii au cam fost bărbați! Ar trebui să ne gândim, așadar,  mai adânc la semnificația cuvintelor lor  și să fim sigure – mai ales noi, femeile, caci noi știm despre ce e vorba! – că în spatele oricărui bărbat performant se află obligatoriu un suflet de femeie, care îl sprijină, îl însuflețește, îl inspiră, îl împinge înainte sau, măcar, îl învăluie în iubirea sa , creîndu-i  acel confort sufletesc, necesar obtinerii succeselor cu pricina. 

Astăzi, la rubrica “Femeile din spatele bărbatilor puternici”, v-o recomand cu căldură pe Ruxandra Burcea. Voi fi nedreaptă, dacă v-o voi prezenta ca fiind doar “Soția lui Alin Burcea, patronul de la “Paralela 45”. Pentru că Ruxandra nu este o simplă “nevastă”. Ea însăși este femeie de afaceri, conduce cu succes reprezentanța în România a binecunoscutei companii italienești CHICCO, poziție care n-o împiedică că fie o mamă de excepție ( cei doi o au pe Ioana, o frumusețe de fiică, în vârstă de 23 de ani) și o soție de nota 10, de o discreție plină de înțelepciune, prezentă însă alături de soțul său în fiecare din etapele evoluției sale. 

La o șuetă “ca între femei” i-am pus Ruxandrei câteva întrebări pentru rubrica noastră. Nu are orgolii ieftine, nu o deranjează  poziția de “om din umbră”, în care o plasează rubrica mea : Ruxandra își cunoaște foarte bine valoarea și este mai mult decât mulțumită de viața sa de familie : soțul o divinizează, fiica e deja mare și e un copil de toată isprava, au o viață frumoasă, în care munca se împletește cu momentele de relaxare, petrecute cu precădere în jurul lumii. 

Marina Almășan : – Ești soția celui ce conduce una dintre cele mai puternice companii de turism din România. E o binefacere, sau o povară?  

Ruxandra Burcea : – Nu m-am gandit niciodata ca sunt sotia celui care conduce una dintre cele mai puternice agentii de turism din Romania; firma a crescut odata cu noi, noi ne-am facut mai intelepti odata cu ea…

Sigur ca munca in acest domeniu iti deschide portile lumii intregi si te inzestreaza, la propriu si la figurat, cu aripi…

Marina Almășan : – ..iar voi chiar ați profitat de ele! Va admir constant fotografiile din călătoriile în care “zburați”,  în  jurul lumii ! Cât la suta din succesul lui Alin crezi că ți se datorează? Te simți confortabil în postura de “femeia din umbra” unui bărbat? Doar tu însăți esti femeie de afaceri.

Ruxandra Burcea : – Nu m-am considerat niciodata in umbra nimanui; cred ca sunt sprijin, umar, partener si placa de rezonanta. Amandoi stralucim sau palim in functie de ocazie, de audienta, de scop.

Marina Almășan : –  Frumoasă definiție a “întregului”! Vorbeste-ne despre afacerea ta : ai inceput-o, pentru că esti atrasă de această lume, sau pentru că n-ai vrut să te lași mai prejos, față de Alin? 

Ruxandra Burcea : – Afacerea mea a luat nastere odata cu aparitia fetei noastre, Ioana. Maternitatea mi-a deschis ochii spre orizontul pruncului, cu toate schimbarile, uimirile si intrebarile ce se nasc in acel moment crucial. Universul micii copilarii mi s-a parut  fascinant si complet neexplorat. Așa a luat naștere Chicco-Romania. 

Marina Almășan : – ..dar astăzi este despre EL! Caracterizează-l, te rog, pe soțul tau. Are defecte majore? Ai încercat să-l schimbi?

Ruxandra Burcea : – ALIN NU ARE DEFECTE 😊 Are doar obsesii, hachite si incapatanari asine, pe care le tratam cu umor si detasare!

Marina Almășan : – De fapt, umorul este , la voi, “specialitatea casei”! Spune-mi, în activitatea lui, deloc ușoară, a avut și are desigur momente în care, cu siguranță, mai “cedează” și psihic, sau pur și simplu vine acasă încarcat de problemele de la serviciu, poate nervos. Cu  ai gestionat aceste momente? 

Ruxandra Burcea : – Momentele de criza si cumpana incerc sa le tratez cu calm si rabdare. La nervi avem cu totii nevoie de liniste, intelegere, timp si treptat lucrurile se decanteaza si calea va apare.

Marina Almășan : – O abrodare (de soție) înțeleaptă Uite, am ajuns la jumătatea interviului și nu am apucat să vă pun tradiționala întrebare :  cum v-ați cunoscut?

Ruxandra Burcea : – Ne-am cunoscut banal, pe holul facultatii. Nu a fost un amor la prima vedere ci o prietenie frumoasa, calda, care s-a transformat pe nesimtite in Love & Life Story

 

Marina Almăsan : – ..și uite-așa a venit pe lume Ioana, de care amândoi sunteți realmente îndrăgostiți! Ce a moștenit Ioana de la fiecare din voi?

 

Ruxandra Burcea : – Depinde pe cine si in ce moment intrebi…Varianta oficiala este ca e desteapta ca tac-su si frumoasa ca mine 😊

 

 

Marina Almășan : – Ce sfaturi ai vrea să le dai soțiilor ce stau “în umbra” unor barbați extrem de activi în domeniile lor : cum pot să-și facă viața mai ușoara? 

 

Ruxandra Burcea : – Dupa cum am spus, n-am inflorit niciodata in umbra. Mi-am croit propriul drum cu o activitate pe care o iubesc, inconjurata de oameni minunati si zambete de copil. Legat de soțiile bărbaților puternici… cred ca doar un om inteligent si focusat poate intelege si accepta viata cu suisuri si coborasuri a antreprenorului roman.

 

Marina Almășan : – Îți mulțumesc, Ruxandra, viață frumoasă să aveți și în continuare și să jucați la nunta nepoților voștri!

 

 

Uscatoare rufe