Bombănelile Marinei Editoriale

Nu-i mai învățați pe copiii voștri prostii! 

 

De data asta, editorialul meu vă este dedicat vouă, părinților. Considerați că este scris nu de un jurnalist, ci de un părinte, și încă de unul responsabil, care s-a chinuit toată viața să facă din copiii săi, oameni. La fel ca și voi, de altfel. Din păcate însă, uneltele pe care le-am folosit , majoritatea dintre noi,  în șlefuirea puilor de om, se pare că erau demult iesite din uz… Rezultatul se cuantifică în nuanțele de nefericire care îi colorează pe tinerii noștri, proaspăt desprinși de părinți și pătrunși în viata reală, unde întâlnesc o cu totul altă realitate, decât cea pentru care au fost pregătiți…

Cu toată responsabilitatea, așadar, îmi permit să le lansez celor aflați la începuturile “carierei” de părinți sau celor pregatiți să o îmbrățișeze în viitorul apropiat, câteva sfaturi care îi vor feri pe pruncii lor de izbitura nemiloasă a Realității…

Încetați să-i mai pregătiți pe copiii voștri pentru o lume normală, așezată cu susu-n sus și cu josu-n jos! Altminteri, vor ajunge niște rătăciți, cărora nu le va folosi la nimic busola sfaturilor voastre de bine!

 “Să nu minți niciodată!” – este un îndemn de care, ca părinți, trebuie să uitați! Priviți în jurul vostru : lumea reală, și nu cea din poveștile părinților voștri ( deveniți acum praf de stele sau, în cel mai fericit caz,  niște bătrâni neputincioși de care lumea construită de ei își bate sistematic joc ) lumea reală, așadar, nu este nicidecum un loc al adevărului, al cinstei și onoarei! Totul pare a fi clădit pe minciună și înșelătorie, iar “cinstiții” nu sunt decât niște rătăciți prin ea, mulți alegând în final,  din disperare, să se convertească la cerințele noii realități. 

“Învață, nu mai pierde timpul!” – este de asemenea, un îndemn de care trebuie să vă dezbărați! Nu le vor folosi la nimic copiilor voștri circumvoluțiunile dobândite stând cu nasul în cărți! Este vremea celor cu mințile netede, a celor care, la scoală, stateau în ultima bancă, batjocoreau profesorii  și copiau pe rupte, trecând clasa pe bază de pile, intuiție, șmecherie sau ajutați de fraierii care-și toceau coatele învățând. Și din nou îmi voi aminti de spusele fiului meu, adolescent odinioară, , care,  văzându-mi chipul posomorât la întâlnirea cu carnetul sau de note, m-a linistit : “Mama, nu te consuma ! În vremurile noastre, “copiii de 10” ajung să lucreze pentru “copiii de 5!”…

Încetați să-i mai puneți pe copiii voștri să citească! La ce le trebuie cărți, când toată viața și-o vor petrece comod,  pe internet, de unde își vor lua toate informațiile și “dezinformațiile” pe care își vor sprijini evoluția? Carțile nu le vor folosi decat eventual pentru a-și orna livingul, astfel încât, la interviurile pe Skype, oferite în calitate de “oameni importanți” , să “dea bine în cadru”. 

În general, dezbărați-vă de cugetări desuete, de genul : “Dacă vrei să ajungi “cineva”, în viața asta, pune mâna și învață!”. Odată deveniți adulți, copiii voștri vă vor judeca amarnic, pentru că se vor trezi într-o lume în care nu vor regăsi nimic din ceea ce i-ați învățat : într-o lume cu un sistem de valori răsturnat, în care știința lor nu le va folosi nici măcar pentru a-și păstra locul de muncă. Și vor constata, cu durere, că acei , ajunși “cineva” vor fi taman cei pe care, voi , părinții lor, nu dădeați nici două cepe degerate, ba , mai mult  îi foloseați ca exemple de :  “așa nu!”…

Nu-i mai puneți la treburile casnice, nu le folosește la nimic! Ideea că vreți să le dezvoltați “hărnicia”, este și asta o prostie! Căci nu harnicii vor avea câștig de cauză , ci putorile,  trântorii șmecheri, care vor face pârtie în fața lor, alunecând pe spinările celor harnici, dar fraieri. 

Buna cuviință? La ce le trebuie?!? Poate doar să-i facă să se simtă mizerabil intre cei  mulți și ghiolbani, care însă le vor da cu tifla din magazine și restaurante de lux, pe lângă care educații voștri vor trece în grabă,  împinși de vântul care le va sufla prin buzunare. 

Nu-i mai îndemnați să tacă, să fie respectuoși, să nu-i întrerupă pe ceilalți , să deschidă gura numai cand li se permite și numai dacă au ceva important de spus! Vor sfârși prin a deveni  masă de manevră, manipulați de cei gălăgioși, care au știut să iasă în față cu tupeu și ale căror vorbe goale au sunat atât de tare din coadă, încât i-au convins pe cei mulți și cuminți, să-i aleagă în fruntea lor.

Încetați așadar cu “educația în stil vechi”! Treziți-vă la realitate! Aceasta are nevoie de ALTFEL de oameni! Lăsați-vă copiii să mintă, să înșele, să trândăvească, să fie agresivi și nemiloși! Numai in acest fel îi veți pregăti cum se cuvine pentru ceea ce-i așteaptă! Iar voi veți sfârși prin a fi niște părinți fericiți. Cu pensii mici, dar copiii realizați!

 

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : SomnControl NATURALIS