DanDANA! Povestea mea

Nu, domnule, nu sunt ca Meghan Markle!

 

 

Zi frumoasă de început de primăvară. Soarele îți zâmbește, cerul e senin și crezi că nimic nu ți se poate întâmpla. Știți că mă ocup cu tranzacții imobiliare. Da, e un job ca oricare altul, în care ai de-a face cu mulți oameni,  fiecare cu pretenţiile şi așteptările lui. Totuși, aceste așteptări ar trebui să fie legate de proprietate și de profesionalismul consilierului imobiliar, nu? Spun acest lucru rememorând o scenă demnă de Hollywood.

Aveam o garsonie cochetă, în exclusivitate, situată în Floreasca.  Au sunat câțiva potențiali cumpărători interesați, însă unul dintre ei a dorit vizionare imediat. Cum știți vorba aia clientul nostru, stăpânul nostru, m-am îmbracat repede-repede, să merg la vizionare, ca nu cumva să-l pierd. Zis și făcut, am programat imediat vizionarea. Era un domn respectabil, galant, aflat la o vârstă onorabilă, cu strănepoți acasă.

Am ajuns, ca de obicei, puțin mai devreme. Stăteam pe o bancă în fața blocului, vis-a-vis de parcul Floreasca. Sună telefonul. Era dumnealui, nu găsea locația și mă întreba cum sunt îmbrăcată, să mă recunoască. Ca să scurtez identificarea, i-am zis că sunt româncă mulatră. A urmat o scurtă pauză „publicitară”, cu care deja m-am obișnuit, după care a confirmat că a intrat pe strada cu pricina.

În nici două minute, îl văd țâșnind de după aleea blocului. Mă gândeam în sinea mea că e cam sprințar pentru vârsta dumnealui, care bătea spre optzeci de ani. Vine spre mine, îl salut politicoasă, și dau să-mi continui treaba pentru care am venit. Dar dânsul mă întrerupe și zice s-o așteptăm și pe soția lui, care era după colț, așteptând semnalul. Nu am înțeles nici până acum manevra…

Între timp, primesc o replică de-mi stătu minte-n loc, vorba românului: „Mă așteptam să văd o Meghan Markle, când ai zis că ești mulatră…Cu referire directă la talia de invidiat a ducesei de Sussex. Nu m-am putut abține: Nu, domnule, nu sunt ca Meghan Markle! Îmi pare rău că v-am dezamăgit. Sunt un om simplu, sunt româncă, născută pe meleaguri prahovene. Acum putem face vizionarea?

Și am urcat sus. Nu mai aveam pretenția de a vinde garsoniera, care nu era chiar așa amenajată, știam că va găsi cusururi. Dacă omul avea aștepări de Meghan Markle de la mine, de la garsonieră cine știe ce visa? Și exact așa a fost, nu au cumpărat, după ce au enumerat multiple nemulțumiri, iar eu i-am ascultat cu răbdare maximă.

Ne-am luat la revedere politicos. Mă gândeam pe drum că unii oameni se uită atât de mult la televizor, la filme, reclame și la can-can-uri, încât ajung să-și dorească realitățile și standardele de  acolo, uitând că cele mai frumoase lucruri din viața aceasta sunt cele trăite și simțite, chiar dacă de cele mai multe ori nu sunt perfecte.

Nici doamna lui nu era Elizabeth Taylor, dar era a lui. Cea cu care și –a petrecut mai mult de jumătate de secol.