Este binecunoscut faptul că „adevărul se ascunde” în vin și că noi, femeile, suntem mereu în căutarea acestui adevăr, dar la fel de adevărat este și faptul că nimic nu poate fi mai oribil decât o femeie beată! Parcă bărbatii chercheliți sunt mai ușor de tolerat, insă o femeie beată îți provoacă instantaneu repulsie și cu greu vei mai putea scăpa de această imagine. Să vedem ce spun specialiștii siteului myjane.ru despre acest subiect care băuturile alcoolice care, chipurile, nu ni s-ar asorta nouă, femeilor.
Femeia este la urma urmei… femeie!
Oricât de puternică ar fi personalitatea unor femei, ele tot femei rămân. În consecință, riscurile lor de a deveni alcoolice sunt de trei ori mai mari decat la bărbați, în cazul aceluiași consum de alcool. Alcoolismul în rândul femeilor este cel mai de temut : el se instalează foarte repede și practic este incurabil. De aceea, acelea dintre voi care mai obișnuiți să vă alungați stresul, sau să vă înecați amarul în vin, vă aflați, fără să vă dați seama, pe buza unei prăpastii. Ca să nu mai vorbim de faptul că alcoolul consumat de o femeie se reflectă instantaneu pe chipul său; nici toate machiajele din lume nu vor reuși să ascundă fața buhăită, ochii umflați și obrajii căzuți ca urmare a consumului de alcool.
Psihologii avertizează că reprezentantele sexului frumos sunt convinse că pe ele nu le paște niciodată pericolul de a deveni bețive. Această gândire o au în special femeile cu funcții de conducere, obișnuite să alunge stresul cu un pahar de vin, apoi gospodinele care vor să depășească un scandal în familie sau o zi grea, femeile singure care vor să-și „scurteze” ziua cu ajutorul unei beri și al chipsurilor, dar și duduițele cochete, obișnuite să-și discute problemele în cercul lor de prietene, la un pahar de vin. Însă chiar și atunci când îți pare că Universul ți-a întors spatele, când ai rămas fără serviciu, te-a părăsit bărbatul, sau când cineva din familie este grav bolnav, alcoolul nu trebuie să devină un colac de salvare. Studiile arată că niciun alcoolic nu a ajuns alcoolic în mod conștient, mai mult, chiar și după ce au devenit, mulți refuză să accepte acest lucru. Din acest motiv specialiștii le sfătuiesc pe femei să fie atente la câteva semne care le avertizează că până la a deveni alcoolice n-a mai rămas decât un pas:
– când cauți orice motiv pentru a consuma alcool pentru a nu te simți vinovată pentru asta
– când negi cu tărie, ba devii chiar agresivă atunci când cineva îți atrage atenția că bei prea mult
– când bei de una singură
– dacă atunci când ai golit sticla cu băutura preferată ești gata să mergi la orice oră din zi și din noapte să-ți cumperi una nouă
– dacă toată ziua aștepți să vină seara pentru a ajunge acasă și a te relaxa cu un pahar de alcool
– dacă poți să bei alcool fără să mănânci ceva înainte
– dacă iti dai seama că numai alcoolul îți ridică moralul, chiar dacă nu pentru multă vreme
– dacă nu povestești nimănui despre faptul că bei de una singură
– dacă acest consum de alcool a devenit deja motivul unor neplăceri ale tale
Dacă ai ajuns în acest punct, pierderea serviciului datorată alcoolului, distrugerea familiei, decăderea din drepturile părintești și alte asemenea nenorociri nu mai sunt atât de departe cum îți par ele a fi la început, când doar cochetezi cu alcoolul.
Ce, cât și cât de des
Așadar, ce-ar trebui să știți pentru a nu vă paște pericolul de a cădea pradă alcoolismului? Ce băuturi vă sunt recomandate – dacă se poate spune așa – și mai ales în ce cantitate?
Șampania
Ar părea că este băutura intelectualilor, ce legătură ar putea avea cu alcoolismul? – se vor întreba poate unele dintre voi. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. În principiu, cam 80% din ceea ce noi numim „șampanie” nu are nicio legătură cu șampania! Aceste „șampanii” nu sunt decât niște vinuri spumante, relativ ieftine, iar cuvântul „ieftin” nu rimează deloc cu ideea de „șampanie”. Tocmai din acest motiv respectivele băuturi au un efect distructiv rapid și sigur. Așa zisa „șampanie” influențează corpul femeii – articulațiile, stomacul și sistemul digestiv. Doza maxim admisă dintr-o astfel de băutură este de 800 ml pe lună (adică o sticlă)
Vinul este o băutură străveche și binecuvântată – asta dacă ne referim la vinul adevărat, și nu la acea băutură obținută din prafuri care ne este deseori vândută sub numele de „vin”. Specialiștii susțin că, dacă este să consumi ceva, ca femeie, atunci acel ceva trebuie neapărat să fie un vin bun, dar nu mai mult de 300 ml pe săptămână. Doar în acest cuantum vinul poate avea o influență pozitivă asupra organismului femeii, nefiind nociv .
Berea
Berea este, se știe, cea mai răspândită băutură. De ce? Fiindca este cea mai accesibilă băutură de pe piață. Am spune „alcoolică”, deși este considerată aliment. Da, perfect, însă nu putem neglija conținutul ei de alcool, fie și așa mic, cum ne place să-l considerăm. Alcoolismul pe bază de bere se instalează foarte rapid, căci berea este cea care generează acea stare de euforie chiar din prima jumătate de oră de la consumul ei, iar consumatorul simte nevoia să întrețină această stare. Din păcate însă, berea influențează în mod oribil aspectul exterior al femeii, kilogramele în exces se acumulează în progresie geometrică, iar fața buhăită în urma unei beții cu bere nu poate fi ascunsă de niciun machiaj, oricât de iscusit ar fi acesta! Cu alte cuvinte, berea nu este o variantă fericită pentru femei. Dacă totuși sunteți o mare fană a berii, nu depășiți 0,33 l pe săptămână!
Cognacul, vodca și alte asemenea tării
Se pare că este de preferat să bei un păhărel de tărie pe săptămână (de cognac, sa zicem, dar obligatoriu unul de calitate), decât să bei câteva pahare de bere. Consumat în doze mici – un păhărel pe săptămână – cognacul este chiar benefic pentru femei. În ceea ce privește vodca sau whisky-ul, aici e discutabil. Specialiștii recomandă (verbul nu este tocmai cel potrivit!) nu mai mult de 1-2 păhărele pe lună. Insa partea proastă este că femeile care au început să devină dependente de alcool nu se vor putea limita nici în ruptul la această „doză admisă”…
Comentează