Călătorii Timp liber

Nicio vară fără Grecia!

Acum, că restricțiile se ridică ușor-ușor, ne zboară gândul la vacanță. Nici măcar Coronavirusul nu ne poate strica planurile la care am trudit tot anul. Și pentru că un loc fruntaș în preferințele românilor îl ocupă Grecia am discutat cu Giorgos Stafylakis, Directorul Organizației de turism a Greciei la București despre mult așteptata noastră vacanță.

F10: Oamenii s-au mai relaxat după toată această perioadă de restricții și încep să se gândească la vacanță. Ne așteaptă Grecia?

G.S.: Grecia îi așteaptă întotdeauna pe români cu inima deschisă. Grecii sunt ospitalieri, iar “filoxenia” (prietenia față de străini) este foarte importantă pentru noi. Dar românii nu sunt considerați străini în Grecia, ci sunt priviți ca prieteni apropiați.

F10: Ce ar trebui să știm înainte de a călători în Grecia?

G.S.: Dacă călătoriți în Grecia cred că deja știți că este cea mai sigură destinație. Am manageriat criza COVID cu succes și implementăm un plan bine pus la punct pentru a oferi tuturor turiștilor un cadru sigur. Românii (și grecii deopotrivă) au trecut printr-o perioadă grea și au experimentat teama și nesiguranța. Dar această experiență se apropie de sfârșit și este dreptul fiecăruia dintre noi să înceapă să se bucure, din nou, de frumusețea vieții. Iar noi, încercăm să vă oferim o vacanță de neuitat.

F10: Românii aleg Grecia pentru vacanță. Unde merg grecii?

G.S.: Vara aceasta mulți vor munci pentru turism. Vom avea ceva vacanțe dar în mare parte încercăm să oferim altora vacanțe frumoase în Grecia. Ce pot să vă spun este că numărul grecilor care vizitează România este în creștere, de la an la an.

F10: Fiți ghidul nostru în Grecia și haideți să întocmim un Top 5 al locurilor pe care ar trebui să le vizităm.

G.S.: Toate destinațiile în Grecia, pe continent sau în insule au o frumusețe unică. Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini, Samothraki, Evia, Lefkada sunt în topul destinațiilor pentru românii care călătoresc cu mașina. Cei care aleg că zboare cu avionul oferta este și mai largă: Creta, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Mykonos, Santorini, Paros etc. Este foarte greu să aleg cinci. Voi ați putea?

 

F10. Ce nu trebuie să ratăm, pentru nimic în lume, dacă ajungem în Grecia?

G.S.: Vă puteți bucura, ca de obicei, de mare, soare, gastronomie, distracție și oameni calzi și primitori. Va fi o vară de neuitat!