Nutriție

Negresă specială cu ciocolată neagră și sfeclă roșie

Astăzi îți propun o rețetă inedită, specială și foarte gustoasă!

INGREDIENTE
• 140 gr. făină
• 80 gr. ciocolată neagră
• 75 gr. unt nesărat
• 1 sfeclă roșie coaptă sau proaspătă
• 100 gr. zahăr
• 150 gr. suc de mere ( piure)
• 2 linguri cacao
• Un vârf de bicarbonat
• 1 linguriță praf de copt

PREPARARE
1. Dacă cumperi sfeclă proaspătă, va trebui să o cureți și să o fierbi. Dacă o vei cumpăra gata preparată, atunci pur și simplu o pui într-un procesor.
2. Ciocolata se topește la bain-marie împreună cu untul. Când se topește adaugă zahărul și amestecă bine.
3. Pune făina, pudra de caco, bicarbonatul și praful de copt într-un castron mare. Amestecă bine. Se toarnă sucul de mere, amestecul de ciocolată și sfecla (rasă). Cu o lingură de lemn combină toate ingredientele.
4. Se toarnă aluatul într-o tavă, după ce pui hârtia de copt. Se bagă la cuptor timp de 50 de minute la temperatura de 190 grade.
5. Când este gata lasă la răcit iar apoi servește.

Poftă bună!

sursa: happyfoodstube.com

Femei de 10 pe Facebook