Bombănelile Marinei Editoriale

Ne mutilăm, ca să vă păstrăm!

 

Cât de gâscă poți fi, ca să-ți imaginezi că un abdomen plat, două kile de silicon în formă de sâni, o pereche de gene-evantai sau un posterior bombat artificial îl pot ține pe bărbat legat de tine veșnic?!?
Întrebarea asta mi-am pus-o aseară, după ce m-am intersectat întâmplător cu o fostă vecină de cartier, cu care copilărisem. Ceva mai jună decât mine, frumușica ( și mai apoi apetisanta) Alina s-a “remarcat” încă din aceele vremuri ca fiind o persoană obsedată de a avea tot ce-i mai bun în viață. Încă de pe atunci își dorea să ajungă o celebritate, însă, dacă se poate, fără să se agite prea tare.
După Revoluție, perspectivele ei de a deveni celebră fără prea mari eforturi s-au înzecit. A funcționat o vreme ca secretară a unui politician “în vogă”, de care s-a plictisit repede, după ce l-a divorțat de nevastă. Apoi a început să scrie articole prin ziarele  vremii. Dar tot nu era mulțumită: era cam multă alergătură și câștigurile cam mărunțele. Plus că..of…celebritatea se cam lăsa așteptată.
Într-un târziu, s-a decis să îmbrățișeze cariera de …nevastă! Evident, a unui bărbat celebru, pentru a-și trage din el nu numai bani, ci și o însemnată cotă din multvisata celebritate. A cochetat cu niște fotbaliști, dar s-a convins repede că riscurile sunt prea mari : în jurul lor roiau stoluri de dive și divulițe și era prea stresant să facă, toată ziua bună ziua, pe polițista. În plus, nu era ușor nici să fie mereu pe fază, “uptadându-se” la nesfârșit,  în funcție de năbădăioasele trenduri ale modei.
Într-un final, cu câțiva ani în urmă, a pus mâna pe un potent om de afaceri. A pus mâna și l-a convins să-i pună pe ea verigheta. După care a început nebunia. Nu a scăpat nici aici de concurență: ca muștele la miere erau atrase muierile de poziția financiară a soțului său. Iar acesta, deși în aparență om serios și extrem de implicat profesional, avusese câteva tentative – zice ea: eșuate – de adulter. Eșecul lor era meritul Ei : amica mea era mereu “pe fază”.
Se spune că secretul fidelității bărbatului stă ascuns, de fapt, în femeia însăși. Doar că.. Alina a înțeles acest lucru total anapoda : obsedată de trecerea anilor ( împlinise deja 40 de ani), amica mea a ales calea pierzaniei : a început să se mutileze, pe toate părțile. A devenit cea mai fidelă clientă a saloanelor de înfrumusețare, a solarelor și SPA-urilor, chirurgii esteticieni au devenit cei mai buni prieteni ai săi, de designeri nu mai vorbesc. Două case și-ar fi putut cumpăra, cu banii investiți, în ultimii, ani, în, chipurile, “frumusețe”!
Încet-încet, Alina s-a depărtat total de imaginea ei inițială. Aproape nimic din ea nu mai era natural. Nici măcar zâmbetul. O suspectez că nici măcar lacrimile ce i-au inundat ochii albaștri ( care fuseseră căprui, în copilărie!) , atunci când mi-a mărturisit că are probleme în căsnicie. Potrivit spuselor ei, printre sughițuri, bărbatul o înșela cu ” o urâtă și-o grăsană”, o “ștearsă” profesoară de chimie, care, citez, “nu știu prin ce naiba l-a atras”.. I-am pus câteva întrebări, legate de timpul pe care-l petrece cu soțul său, de lucrurile despre care vorbesc și le fac, atunci când sunt împreună, despre gesturile mărunte pe care le face ea pentru el, ca răspuns pentru a-i răsplăti viața lipsită de griji pe care acesta i-o oferă. S-a poticnit la mai fiecare din întrebări…Cum de nu s-a gândit la toate astea? Era, se pare, prea strălucitor soarele de la solar, prea amăgitor zâmbetul instructorului de fitness, prea blândă mângâierea masseur-ului, prea gustoase delicatesele de prin restaurantele de fițe, prea provocatoare ținutele din vitrinele magazinelor de brand..De El uitase mai de tot. Soțul devenise pentru ea un simplu card ambulant, clipind din zerourile vitale. Atât și nimic mai mult..
Deși n-o cunoșteam decât din poveștile Alinei, profesoara de chimie – cea “ștearsă”, care-i sedusese soțul – a început să-mi placă din ce în ce mai mult..