Modă

Ne-am ars! Să vedeți cum vom arăta cu toatele, după pandemie!

Sunt în continuare atentă la tot ceea ce se scrie, despre coronavirus. La noi și aiurea. Am cam înțeles eu cum e cu musafirul ăsta nepoftit, de unde vine, cum lovește, cum să ne apărăm și că, în general, nu prea scapă nimeni. Cum ne-o fi norocul, dar preventiv e bine să ne luăm rămas bun de la cei dragi și să ne facem un draft de testament!  

Acum a început să mă intereseze ceea ce va urma după! Pentru că marile probleme vor năvăli peste noi abia după ce-și va lua coronvirusul tălpășița. Și credeți-mă, va fi prăpăd! Nu degeaba marii experți în previziuni ii tot dau înainte cu “nimic nu va mai fi la fel”. Lumea va avea alt chip, puțin probabil unul prietenos…

   Printre prezicerile  specialiștilor în economie, în politică, în futurologie și altele asemenea lor, am găsit inclusiv previziuni ale …experților în modă! Aleksandr Vasyliev, bunăoară, istoric de modă, consideră că,  după pandemie, în industria modei și în cea de “beauty” își vor face apariția niște trenduri noi, neașteptate. Ele se și vor menține, preventiv, ceva vreme, respectând amenințările experților, care îi tot dau înainte cu valul 2 și valul 3 ale pandemiei, de care trebuie să ne pregătim. Cei ce vor supraviețui, firește, valului 1. 

   Ce anume înseamnă asta? În niciun caz că vor apărea pe piață măștile medicinale Chanel, mănușile de cauciuc YSL și gelurile dezinfectante Dior!  Nuuuuuu! Înseamnă , în primul rând, că tuturor ne va sufla Crivățul prin buzunare, banii nu se fac, decât în puține sitații, stând acasă, iar sărăcia generală se va fărâmița în miliarde de particule, care ne vor îngloba pe fiecare dintre noi. Așa că, reîntorcându-ne la sfera modei și  frumuseții, trebuie să fin conștienți că lumea,  cea cu vânt prin buzunare,  va deveni, în plus,  foarte prudentă în a colinda salonele de înfrumusețare și coaforurile, pentru a nu se potcovi, la pachet cu un tuns și vopsit, și cu o mândrețe de COVID19! Se pare că “Era glamour”  a apus, odată pentru totdeauna…Vor începe să fie în vogă părul lung, rădăcinile albe și bărbile stufoase, “gestionate” pe la casele lor de către locuitorii planetei. Nu-i exclus să asistăm la o invazie a perucilor, care să acopere dezastrele instalate pe scăfârliile noastre. 

Adio, pensat de sprâncene, adio, injectat în buze! Damele vor începe să umble imbulinate cu puncte negre, adăpostindu-se la umbra unor sprâncenele stufoase și se vor exprima prin buze subțiri – cele luate pe semnătură de la Mama Natură. Naturalul va reveni, în sfârșit, în viețile tuturor. Adio, manichiură cu geluri sofisticate, unghii false și desene în trend! Mănușile de cauciuc vor dezvalui, la scoatere, unghii tăiate regulamentar, dat cu roșu doar în zilele de sărbători legale. 

Celulitele își vor relua și ele locul pe șoldurile, pântecele și pulpițele noastre, pentru că salonele de masaj și sălile de fitness vor continua să reprezinte  un real pericol de infectare. 

Marile branduri ale lumii se vor orienta, la rândul lor,  spre satisfacerea cererii de pe piață. Să vedeți acum super-lansări de colecții de pijamale și halate de casă, purtând însemnele unor case de modă de top ale planetei. Și, așa cum spuneam, marii creatori de parfumuri din lume se vor orienta spre lansarea unor geluri antibacteriene cu aromă de Tom Ford, Burberry sau Givenchy. 

   Undeva, într-o revistă din Marea Britanie, am găsit o intervenție a unui renumit specialist în industria frumuseții, în care individul evidenția influența benefică a acestei lungi perioade de izolare forțată , asupra înfățișării sexului frumos. Astfel , potrivit specialistului britanic, stând între cei patru pereți ai locuinței, nemaivând alte provocări decât cele casnice, femeile vor îi oferi tenului lor o perioadă de relaxare, izbăvindu-l de obositorul și distructivul machiaj de zi cu zi.  

   După toate cele citite, iată și recomandarea mea : făceți-vă o poză , chiar și un selfie în oglinda de la baie, acum, repede-repede, cât încă semănați cu poza din buletin! Va fi foarte interesant de comparat această imagine, cu cea pe care v-o va arăta oglinda, după ce trece pandemia. Atunci să vezi, pe Facebook, paralele între fotografiile Before și After! 😁

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.