Sănătate

Cum te ajută natura să lupți cu depresia

  

Dac oamenii ar înțelege cât  de puternici sunt  natura și mediul înconjurător, nu le-ar mai fi privit cu atâta ostilitate. Pe toată perioada existenței sale, ființa umană s-a raportat la natură într-un mod dușmănos și totuși acesta a reușit să se refacă , de fiecare dată. Acest potențial uriaș, investit în refacerea naturii poate fi folosit și de către noi, pentru propria refacere și vindecare. 

Haideți să vedem, mai jos, cum piate natura să ne vindece de depresie, fără să ne împingă în a apela la binecunoscutele pastile. 

Soarele

Astrul tutelar nu este numai cel ce ne luminează zilele și care ne încălzește. Soarele poartă în sine o energie uluitoare. Grație razelor sale, multe procese din lumea asta pot avea loc. In același timp, soarele are o actiune benefică asupra sănătății noastre psihice. In realitate, totul este foarte simplu: soarele asigură sinteza hormonilor care răspund de sănătatea psihică și de stabilitatea fondului emoțional. Dacă sunteți în depresie sau pur și simplu , mergeți la plimbare, chiar și într-o zi posomorâtă : razele sale vor străpunge norii și vor influența starea voastră emoțională! Practicați cât mai des “plimbările la soare”, și asta până când veți simți o adevărată “ușurare”. Uneori sunt suficiente câteva astfel de plimbări! 

 

Marea

Compoziția specială a apei de mare acționează ea însăși benefic asupra psihicului vostru. Oamenii de știință au demonstrat că locuitorii de pe coastele mărilor suferă mult mai rar de depresii sau dezechilibre hormonale. Aerul de mare este îmbogătiț cu iod, care reglează fabricarea hormonilor ce răspund de numeroase procese din organism. Grație plimbărilor zilnice pe malul mării, poți scăpa de depresii și-ți poți îmbunătăți rezistența la stres. Și sunt suficiente pentru asta 10 zile! În plus, zgomotul mării are un efect terapeutic, care neutralizează efectele stresului și liniștește sistemul nervos.

Terapia prin sunet

  • Sunetul frunzelor concură la reducerea tensiunii psihice, favorizează gândirea pozitibvă și crește concentrarea. Plimbați-vă cât mai mult prin parcuri si păduri.  
  • Sunetul ploii influențeaza benefic sistemul nervos, reglează somnul și liniștește. 
  • Trilul păsărelelor vindecă, într-un mod miraculos, chiar și cele mai grave forme de depresie, liniștind și relaxand organismul.

Animalele de companie

În zilele noastre, chiar și medicina tradițională salută implicarea diferitelor animale in scop terapeutic. Terapia cu delfini și cu cai ajută vindecarea copiilor autiști sau a celor cu probleme psihice și mai grave. Prin contactul cu animalele, adulții îsi pot rezolva și ei diferitele probleme psihice. O vizită la delfinariu, plimbările zilnice cu patrupezii sau o pisică pufoasa care-ți miaună prin casă – toate acestea nu numai că te vindecă de depresie, dar te și ajută să-ți faci viața mai fericită. 

O viață trăită în armonie cu natura ne ajută să descoperim nebănuite căi de luptă cu problemele fizice și psihice. Nu vă purtați dușmănos cu natura : ea a fost creată pentru voi si vă poate deveni deosebit de folositoare!  

Sursa:  www.garmoniazhizni.com

Uscatoare rufe