Sănătate

6 lucruri simple, pentru a preveni cancerul de sân

 

Cancerul de sân este una din îmbolnăvirile cele mai frecvente în randul femeilor. Cele mai multe dintre noi știm ce înseamnă această boală, însă câte dintre noi cunoaștem felul în care ea poate fi prevenită?

Deși știința nu a reușit să identifice, cu precizie, cum anume se declanșează cancerul, este posibil să luăm o serie de măsuri, pentru a încеrca să-l ținem la distantă. Cel mai important lucru este să nu așteptăm până e prea târziu.
Așadar:

1. Reduceți nivelul de stres
Dacă nu vă veți oferi momente de repaos, de la activitatea curentă, nivelul crescut de stres vă crește șansele de a dezvolta cancer la sân. În condiții de stres, organismul nostru nu mai poate dezvolta mecanismele de luptă împotriva celulelor canceroase și a înmultirii lor.
Controlați-vă nivelul stresului, repartizați-vă judicios timpul, astfel încât să aveți și parte de odihnă și să scăpați de rutină, făcând ceva nou.

2. Eliminați toxinele din viața voastră
Pe măsură ce vara se apropie, tot auzim tot felul de recomandări, privind diete detox. Acestea sunt recomandate și pentru a preîntâmpina cancerul de sân. Se recomandă, de asemenea, eliminarea din viața de zi cu zi și a altor tipuri de toxine. Spre exemplu, există studii care susțin ca anumite deodorante contin elemente care favorizează apariția acestui tip de cancer.

3. Rămâneți active
Iată încă un motiv pentru a merge la sală: un mod de viață activ previne apariția ca cerului de sân. Cel mai mult favorizeaza îmbolnăvirea, grosimea în exces a taliei. Poate că nu toată lumea are timp să meargă la sală insă trebuie reținut că un stil de viață activ previne cancerul de sân.

4. Luați în calcul suplimentele de calciu.
Oamenii recurg la suplimente de calciu din diferite motive. Unii nu pot suporta laptele, altora le recomandă medicul, unii consumă astfel de suplimente datorită stilului de viață activ. Dar cercetările de ultimă oră arată că o prea mare cantitate de calciu introdusă in organism poate favoriza cancerul de sân.

5. Învățați să vă controlați emoțiile
Așa cum stresul acționează puterrnic asupra sănătății, tot asa fac și emoțiile negative, daca nu reușiți să vi le controlați. Emoțiile sunt dictate de hormoni, iar in cazul nostru, al femeilor, nivelul hormonilor se modifică tot timpul.
Încercați să că gestionați emoțiile, posibil cu ajutorul meditației, cu ajutorul înființării unui jurnal personal sau dezvoltându-vă un nou hobby. Cancerul de sân este asociat, de regulă, traumelor emoționale.

6. Controlați-vă periodic
Chiar și dacă nu vă suspectați că ați putea dezvolta un cancer de sân. Un stil de viață sănătos, un sistem imunitar puternic, o alimentație sănătoasă, și eliminarea unor obiceiuri nocive – iată ce vă va asigura o sănătate de fier.

Nota Redacției : Astăzi, la Femei de 10, Bărbati de 10, tema discutiilor va fi : “Poate fi, oare, prevenit cancerul”?

Sursa : soulpost.ru

Uscatoare rufe