Sănătate

Caracterul este o combinație între minte, suflet și coloană vertebrală

Caracterul este o combinație între minte, suflet și coloană vertebrală. Timpul este cel care pune la încercare caracterul. Fie se dezvoltă frumos, fie se erodează. Caracterul se formează în urma experiențelor noastre și a lucrurilor pe care alegem să le învățăm din aceste experiențe. Trebuie să ne analizăm cu grijă gândurile și să le alegem pe cele care contează. Trebuie să înțelegem modul în care ne afectează încercările prin care trecem și să facem pașii necesari pentru a ne proteja și crește. Modul în care răspundem la tot ce ni se întâmplă ne determină caracterul.

A devenit un obicei, ca la începutul fiecărui an să ne stabilim rezoluțiile pentru perioada care urmează. Mult mai util ar fi să înlocuim aceste rezoluții cu lucruri care, o dată puse în practică, zi de zi, ajută la construirea caracterului. Imaginați-vă, ce ar însemna pentru caracterul nostru, la final de an, un astfel de antrenament zilnic.

Nu trebuie să ignorăm obiceiurile. Ele afectează caracterul. Mâncați sănătos. Faceți mișcare frecvent. Citiți cât de des puteți. Toate aceste elemente reprezintă hrană pentru mintea limpede, activează spiritul și crează verticalitate. Obiceiurile sănătoase clădesc un interior sănătos.

Făcând o analiză a vieții de zi cu zi, sunt șapte activități care contribuie la îmbunătățirea caracterului nostru:

1 – Muncește din greu pentru a construi, a supraviețui și a excela (în scopuri)

Lenevitul nu aduce nimic. Oricare ar fi responsabilitățile noastre trebuie să ne stabilim un ritm de muncă și să urmărim atingerea obiectivelor. Astfel, caracterul nostru își va demonstra tăria.

2 – Implică-te în conversații sensibile cu empatie și în mod activ

Trebuie să tragem aer în piept și să determinăm cum ne implicăm în conversații semnificative care fac diferența între ceea ce spunem și ceea ce va urma. Nu putem controla ceea ce se poate întâmpla dar caracterul nostru va fi mai puternic dacă reacționăm cu empatie.

3 – Dezvoltă relații care contează atât în momentele bune cât și în cele dificile

Cel mai adesea, primul lucru afectat în momentele dificile sunt relațiile. Atunci când relațiile ne afectează, fizic sau psihologic, primul pas este să ieșim din aceste combinații, iar acest lucru arată că avem un caracter puternic. Trebuie să facem, pe cât posibil, relațiile să funcționeze. Fie că sunt cele de acasă, de la locul de muncă sau cu vecinii, relațiile trebuie întreținute într-o formă cât mai sănătoasă.

4 – Dovedește umanitate și smerenie în tot ceea ce faci

Fii smerit în tot ceea ce faci și spui. A fi umil nu înseamnă că ești pe locul doi. Din contră. Revezi punctul 2. Smerenia înseamnă să ne dăm seama că împreună suntem mai puternici decât separat. Smerenia înseamnă să oferim tot ce avem și să facem lucrul acesta ori de câte ori este necesar.

5 – Fii bun atunci când totul te îndeamnă să nu fi bun

A fi bun nu înseamnă să nu ai așteptări. Tăria caracterului constă în a fi umil și bun. Adesea, pentru a ieși în evidență spunem lucruri scandaloase menite să incite. Ar fi mai util să ieșim în evidență spunând și făcând lucruri care pot fi de folos.

6 – Ridică-te de fiecare dată, indiferent de ceea ce se întâmplă, pentru a crea ceva mai bun decât cu o zi înainte

Vom fi doborâți și vom merge mai departe. Două lucruri sunt de reținut. Primul – o vorbă spune că „ceea ce se întâmplă, se întâmplă.” Dacă cineva ne trage înapoi sau ne ignoră, concentrează-te pe ce ai tu de făcut și pe ce poți schimba. Iar în al doilea rând, ridică-te și mergi mai departe pe drumul care îți e destinat. Până la urmă, acesta este singurul mod în care scopul tău va prinde rădăcini și va înflori.

7 – Nicio sarcină nu este prea mică și nicio persoană nu este lipsită de importanță pentru a nu-i întinde o mână de ajutor

Nu gândi și nu face lucruri care să îi facă pe ceilalți să se simtă neînsemnați. Ajută întotdeauna, indiferent de sarcină. Brațele noastre sunt astfel create încât să putem munci, să putem îmbrățișa și să dăm o mână de ajutor celor care au nevoie.

Sursa: thindifference.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.