Sănătate

N-ai aer condiționat? Îți dăm noi 8 idei, despre cum te poți totuși răcori!  

 

De câțiva ani buni, verile noastre au devenit chinuitoare : canicula a pus stăpânire pe întreaga planetă, recordurile de căldură se modifică de la o zi la alta. Nu a scăpat de aceste modificări ale climei planetare nici România. Iar nivelul de trai modest în care trăiește cea mai mare parte a populației, face ca , pentru multe familii, aerul condiționat să fie un deziderat greu de atins. 

Iată că specialiștii vin în ajutorul acestora, oferindu-le câteva modalități – unele de-a dreptul inedite! –  de a se răcori, în absența acestei minuni ale tehnicii, aerul condiționat: 

  1. Faceți un duș sau o baie rece ( vă puteți plimba chiar și pe lângă o fântână arteziană, apropiindu-vă de ea suficient cât să va stropească, răcorindu-vă! ) 
  2. Vă puteți pune gheață pe acele părți ale corpului, unde vasele de sânge se află mai aproape de suprafață : ceafă, subraț, zona genitală.( vă vindem un pont :  Puteți folosi pungi cu legume congelate!) 
  3. Aplicați-vă folie de aluminiu pe ferestre. Prin aceasta veți bloca razele de soare, întrucât folia e total opacă si reflectă soarele ( partea lucioasă trebuie să fie pe interior!) 
  4. Creați curent în casă, sau chiar și o… “încăpere frigorifică”! 

Blocați o cameră din casă pentru răcorire, cu ce aveți la îndemână: pături groase, cuverturi, cearșafuri, etc..În restul casei, deschideți toate ușile și o fereastră în fiecare cameră. Puneți câte un ventilator cu fața către fiecare fereastra deschisă ca să dea aerul fierbinte afară și să creeze un curent de aer, căci, se știe, aerul vemtilat se simte mai răcoros decât cel care stă pe loc. Acest lucru funcționează mai bine noaptea, când temperaturile mai scad puțin.  

5.  Consumați alimente reci. Nu vă scad neapărat temperatura, dar vă fac să vă simțiți bine. Recomandăm înghețata! 

6. Folositi produse de îngrijire a tenului ținute în frigider

7. Evitați  alcoolul . Pe lângă hidratare prea puțină,  a doua cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii pe caniculă extremă este să bea alcool. 

8. Îndemnul cel mai eficient : hidratați-vă! 

Se știe, greșeala numărul unu pe care o fac oamenii când e caniculă este să bea prea puțină apă. Se știe, modalitatea naturală a corpului ca să se răcorească este prin transpirație, iar transpirând, pierdem mult lichid. Dacă va e foarte, foarte cald și urina vă  este galben închis sau maro, este un semnal că e nevoie urgentă de hidratare.

Sursa foto: pikabu.ru 

Publicitate