Femei de 10

“Munca, pasiunea si perseverența m-au adus în pozițiile de top!” – interviu cu ANCA BUCUR, deținătoarea a 6 titluri mondiale de Miss Fitness Universe

 

Despre ANCA BUCUR se spune că este “cea mai FIT femeie din lume”.  Sintagma “din lume” dă o greutate nebănuită acestui titlu. Căci a fi cel mai grozav din lume într-o anumită direcție, nu-i de ici, de colo! 

In varsta de 34 de ani, instructor de fitness și aerobic, sportiv de performanță, Anca Bucur este deținătoarea a 6 titluri mondiale de Miss Fitness Universe si este, credem, cea mai autentică  sursă de inspirație pentru toate tinerele din lume : este frumoasă, deșteaptă, performantă, are o familie cool, iar anul trecut a devenit mămică pentru a doua oară, demonstrându-le femeilor că în niciun caz sarcina și maternitatea, in general, nu pot deveni o piedică în carieră. Nici măcar atunci când aceasta din urmă se sprijină pe felul în care arați si pe performanțele fizice. 

După ce am “negociat” cu Anca prezența sa într-una din viitoarele editii “Femei de 10, Bărbați de 10”, i-am propus un interviu pentru revista noastră. Și, desi stim cu toții ( mai ales cu toatele!) cât de “simplă” e viața cu doi copii, iată, Anca a răspuns cu promptitudine provocarii mele. Drept care, iată, aveți mai jos un “preambul” la o emisiune care sigur va obține un rating foarte bun! 

 

Marina Almășan : – Biografia ta are atâtea elemente spectaculoase, încât am să te rog să faci chiar tu un Top10 al principalelor lucruri pe care romanii ar trebui să le știe despre Anca Bucur.

Anca Bucur : – Ok. Am sa le iau oarecum, intr-o ordone cronologica.

1.M-am născut în Targu-Mures și suntem 3 frați. Eu sunt cea mijlocie 🙂

2.Am început sa fac sport de la vârsta de 3 ani, susținută de mama mea. Am început cu balet.

3.Am făcut parte din lotul național de junioare și de senioare al României, la gimnastica aerobica.

4.Mi-am dedicat viata sportului și mi-am dorit o meserie in acest domeniu, devenind antrenor de Fitness in 2009.

5.Din 2010 am pășit în lumea mondiala a fitnessului, fiindcă imi era dor de performață, competiție și scena.

6.Sunt multipla campioana naționala la gimnastica aerobica, medaliata cu bronz la campionatele mondiale de gimnastica aerobica și de 6 ori Miss Fitness Universe (campioana mondiala) competiții desfășurate in America.

7. Imi iubesc meseria de antrenor. Imi place sa lucrez cu oamenii. Predau la sala diferite tipuri de clase, dar de mai bine de 12 ani fac și planuri de antrenamente online www.AncaBucur.Ro, iar in prezent dezvolt programe speciale dedicate mămicilor + multe altele, așa ca stați aproape 🙂

8. Sunt mama lui Rareș (2 ani și 7 luni) și a Anei ( 8 luni) și sunt cea mai fericita ca îi am.

9. Iubesc salatele și ciocolata 😬

10. Sunt un rac tare ambițios, familist și vesel.

Marina Almășan : – Mulțumesc mult pentru acest autoportret, care demonstrează invlusiv cât de organizată ești! 😁 De fapt, nici nu cred c-ai fi reușit altfel să faci performanță! Apropo de aceasta, ce anume crezi că te-a adus in pozițiile de top, pe care le ocupi acum in lume?

Anca Bucur : – Munca, pasiunea și perseverenta.

Marina Almășan : – Sunt, oare,  calitățile tale “moștenire de familie”, sau ai lucrat tu însăți la ceea ce ești astăzi?

Anca Bucur : – Clar e din ambele părți. Am învățat de la ai mei, sa muncesc pentru ceea ce imi doresc, iar mama mi-a oferit cel mai prețios sfat: ca pot sa devin ceea ce vreau, dacă pun suflet și muncesc 100%. Am crescut cu imaginea ca nu exista limite, la ceea ce pot face/ realiza!😊

Marina Almășan : – Cu o astfel de deviză în viață ar trebui sa crească toți copii nostri! Definește-ne , te rog, parcursul tău, până la prima victorie. Adică perioada in care ai fost… “om obișnuit”!

Anca Bucur : – Ma consider un om obișnuit. Așa cum ziceam mai sus, am făcut sport de la o vârsta frageda, fiindcă dădeam semne ca asta vreau. Eram un copil plin de energie, ce se cațără peste tot. Mi-am dorit sa devin o campioana. Asta le ziceam părinților. Eram îndrăgostită de gimnastica pe  care o vedeam la televizor atunci și-am  vrut ca meseria mea sa fie una dedicată sportului 😊

De la vârsta de 8 ani m-am mutat la Deva, la școala de gimnastica sau “școala campioanelor”, cum i se zicea pe-atunci. Facultatea am absolvit-o la Cluj-Napoca la Facultatea de Educație Fizica și Sport Babeș Bolyai, iar pe parcurs mi-am făcut diferite specializări ce-mi sunt de folos in cariera de antrenor de fitness 😊

Marina Almășan : – Până acum pare a fi un parcurs firesc de om pasionat de sport. Când și cum a ajuns America să facă parte din CV-ul tău? Ce ne poți spune despre această etapă?

Anca Bucur : În 2008 am renunțat la performanța și gimnastica aerobica, iar in 2009 m-am angajat prima data ca și instructor de Fitness. Eram studenta la facultatea de educație fizica, deci tot ce făceam se învârtea in jurului sportului.

Câteva voci mi-au tot zis ca as fi potrivită sa practic Fitness si sa particip la competiții. Fiindcă puteam sa combin asta cu meseria mea, dar și pentru ca imi era tare dor de scena, am intrat in hora. Am căutat despre aceste competiții și am dat de Fitness America, locul unde se strâng cei mai valoroși sportivi din lume.

Cum acest sport presupune la una din probe exercitiu de gimnastica, pentru mine a fost mixul perfect. Cu bagajul din spate, pot sa spun ca mi-a fost mai ușor sa ma fac repede remarcata. Și-așa am dat startul unei noi etape de performanța ce mi-a adus 6 titluri mondiale.

Marina Almășan : – Încă o dată felicitări din toată inima! As vrea să atingem o altă latură a biografiei tale. Se spune că o femeie nu e completă, până nu devine mamă. Povestește-ne despre acest statut. Cine ți-e partenerul de viață, cand și de ce te-ai hotărât să devii mamă, ce ne poți spune despre copilașii tăi?

Anca Bucur : – Imi aduc aminte acum 4 ani, când aveam prima discuție serioasă cu soțul meu Dragos despre asta. Câștigam al 5-le-a titlu mondial in Fitness, pe vremea aceea. Eram în Miami, ne plimbam pe faleza și ne spuneam ca suntem pregătiți sa devenim părinți. Ne făceam planuri despre cum ne vom împarți sarcinile, ce proiecte profesionale păstrez și la care renunț, etc. Ne-am dorit foarte mult sa ne ocupam noi de creșterea copiilor, așa ca am calculat amândoi timpul nostru, pentru a reuși sa facem asta. Si cred ca ne-a ieșit 😊

Sa fiu mama înseamnă pentru mine cea mai frumoasa binecuvântare, iar lucrul acesta ma face sa ma simt cu adevărat împlinita și fericita.

Marina Almășan : – Ce frumos! Să-ți trăiasca puii, îți doresc din toata inima. Spune-mi, Anca, cum a trecut pandemia peste tine?

Anca Bucur : – Anul trecut eram însărcinată cu Ana, asa ca statul acasă mi-a prins bine. Mai ales ca Rareș începea sa vorbească și sa comunice tot mai bine, iar eu puteam in felul acesta sa ma ocup de el 100%.

Marina Almășan : – Deci…tot răul spre bine! Am o curiozitate feminino-jurnalistică😁 : care îți este acum statutul? Ești o femeie independentă sau traiești din banii soțului?😁

Anca Bucur : – De când ma știu, sunt independenta. Plecată de mica de acasă, pot spune ca asta m-a învățat sa fiu așa.

Primele mele venituri modeste au fost din competițiile câștigate încă de mică, ceea ce m-a făcut sa fiu azi o femeie foarte încrezătoare in forțele proprii.

Marina Almășan : – Deși vremurile sunt încurcate rău, am să-ți pun totuși tradiționala întrebare, legată de planurile de viitor!

Anca Bucur : – Traiesc in prezent. Ma bucur de familie și iau lucrurile așa cum vin. Vreau sa fim sănătoși și sa putem petrece cât mai mult timp împreuna.

Marina Almășan : – Mi se pare cea mai corectă abordare! Spune-mi, ce înseamnă să fii o femeie de 10, in opinia ta?

Anca Bucur – O femeie împlinită! 

Marina Almășan : – Pentru că te încadrezi cu brio în această categorie, am să te rog să încheiem cu 5 sfaturi pentru femeile care te admiră. Sau… te invidiaza!😁

Anca Bucur : – Desigur! Iată-le : 

 

1. Zâmbește cât mai mult

2. Iubește

3. Roaga-te zilnic

4. Singura comparație pe care sa o face este cu tine însuți

5. Bucură-te de azi

Marina Almășan : – Mulțumesc, Anca! Ne vedem la emisiune!😉

Anca Bucur : – Abia aștept!