Diverse

Mireille Mathieu își dezvăluie secretele tinereții fără bătrânețe

Părinții noștri i-au fost fani, ba chiar și noi am copilărit pe melodiile nemuritoare ale micuței franțuzoaice, a cărei tunsoare, la un moment dat, au îmbrațișat-o mii de femei. Deși a depășit vârsta de 70 de ani, vedeta muzicii franțuzești își păstrează fizicul de invidiat. Iar reporterilor curioși le răspunde cam așa :
“ Secretele mele sunt extrem de simple. Eu am un respect deosebit pentru termenul de “igienă”. Această “igienă” trebuie să fie prezentă în tot și în toate. Nu doar în curățenia mâinilor, ci și în regimul de viață, de somn, de muncă, de alimentație, de gândire, de dorinți. Pe toate aceste teme s-au scris tomuri întregi , însă oamenii nu respectă cu prea mare chef chiar și sfaturile simple. Eu, personal, am avut noroc cu genetica. Mama mea a depășit 90 de ani, însă ea este mereu alături de mine, în toate călătoriile mele prin lume. Ea este slăbută și foarte activă. Sper ca, la vârsta ei, să nu arăt nici eu mai prejos.
Am o foarte mare grijă de ceea ce mănânc. Fiecare om știe bine ce alimente îi fac bine și care îi fac rău. Din rația mea zilnică nu lipsesc peștele, legumele crude și fructele. Niciodată nu m-am delectat cu licorile bahice. Nu pot spune că fac mult sport, dar am fost foarte atentă la greutatea mea toată viața”

Nu numai fizicul de invidiat al solistei și spiritul său mereu tânăr au atras atenția presei și a publicului său, ci și modestia ei proverbială. Asta în pofida faptului că , devenind vedetă de primă linie a țării sale, câștigurile sale au devenit, la un moment dat, considerabile. Și cu toate acestea, cântăreața se îmbracă mai mult decât modest și nu poartă niciodată bijuterii. Iată ce răspunde Mireille Mathieu, acestor observații :
– Eu port numai talismane care mă feresc de rele. Sunt un om credincios și am purtat toată viața aceeași cruciuliță. Și uite, această micuță broșă, cu forma unei flori cu patru petale. Chiar daca ea nu rimează întotdeauna cu ținuta mea, eu o port, chiar și pe dinauntrul sacoului sau bluzei.
Față de bani am o atitudine relaxată și le cunosc bine valoarea. Cândva am fost atât de săracă, încât nici n-o să mă credeți dacă vă povestesc. În baraca noastră, cand eram copil, nu numai că nu aveam duș, dar nu aveam nici măcar apă! Tin minte că mama fierbea, de dimineața până seara, apă în lighean, ca să ne spele pe noi, cei 14 copii! La 13 ani am abandonat școala și m-am angajat la o Fabrică de hârtie. Acolo ma puneau să lipesc plicuri. Ma trezeam la 5nși jumătate dimineața, ca să ajung la timp la servici. Acum..viața mea s-a schimbat mult. Nu mai spăl rufe și vase cu mainile: am pentru asta aparatura potrivită și am și ajutoare umane. Dar până în zilele noastre eu prețuiesc confortul, în general, și in special sub forma apei fierbinți! Față de apă am un deosebit respect, stiind bine că există, pe lume, o mulțime de țări unde apa este la preț de aur. Și nimeni nu știe mai bine ca mine, cât de greu este să trăiești fără apă…”

In final, haideți să reascultăm una dintre cele mai frumoase melodii ale lui Mireille Mathieu.

Sursa : aif.ru

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.