Diverse

10 lucruri la care trebuie să renunți pentru a străluci în 2019

arificii

Iată 10 lucruri la care trebuie să renunți în 2019 dacă vrei să fi la înălțime!

– Încetează să mai fii super-tolerantă 

Chiar dacă a fi tolerantă și politicoasă înseamnă să fii o persoană bună, amabilă, prea multă toleranță este o lipsă de respect față de tine. Oamenii au tendința de abuza de amabilitatea celor care nu stabilesc granițe. Probabil este un mecanism psihologic prin care oamenii sunt atenționați că trebuie să impună limite în relațiile cu ceilalți.  

cuplu– Nu îi mai judeca pe ceilalți

Critica este o sabie cu două tăișuri. Este momentul să îți dai seama când îi judeci pe ceilalți și să înțelegi că nu este responsabilitatea ta să judeci. Și în plus, nu servește nimănui.

– Depășește-ți temerile 

Temerile tale te pot bloca. Încearcă să le vezi dintr-o perspectivă pozitivă. Te va ajuta să devii mai puternică, conștientizându-le.  

– Ieși din zona de comfort  

Nu face din viața ta un automatism, pentru a te simți în siguranță. Interacționează cât mai mult și bucură-te de viață. 

– Încetează să mai fi un prieten ocazional  

Trebuie să îți înțelegi prietenii, ori de câte ori au nevoie și să îi ierți atunci când greșesc. Vizitează-i când sunt bolnavi și oferă-le sprijinul de care au nevoie pentru a se simți mai bine. 

artificii– Încetează să mai faci lucruri care nu au nicio semnificație pentru tine 

Este OK să iei o pauză și să te dedici, ocazional, unor lucruri mai puțin importante. Ai grijă însă, să nu devină o rutină zilnică. Ar fi o irosire importantă de timp. Viața este prea scurtă și ar trebui să faci doar ce îți dorești.

– Stai departe de cei care te folosesc

Nu sta alături de oameni care vor tot timpul ceva de la tine. Stai departe de cei care te judecă pentru ceea ce ești și care te forțează să te schimbi. Nu te asocia cu cei care îți crează sentimentul că nu ești suficient de bună. Este timpul să te iubești mai mult.

– Renunță la situațiile toxice 

Renunță la situațiile toxice, precum bârfa sau critica. Nu trebuie să îți petreci timpul cu astfel de oameni. Nu merită energia și timpul tău.

– Nu îți ascunde starea psihică reală, indiferent dacă este depresie sau anxietate  

Dacă suferi de anxietate sau depresie, nu trebuie să îți fie rușine. Acceptă situația, pentru că nu te definește. Este doar un moment mai greu peste care vei trece. Dacă accepți situația în care te afli, înseamnă că ești conștientă de ea și lupți pentru a te redresa.

– Renunță la mediocritate 

Nu face lucrurile la minima rezistență. Dă tot ce ai mai bun, în tot ceea ce faci. Acceptă provocările și forțează-te să fii mai bună.

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.