Femei de 10

“… meseria asta este despre rezistență, despre “cât” reziști în timp și cât poți duce toate “nu”-urile, mai mult decât despre talent sau altele.” – Oana Moșneagu

Acum ceva timp am citit undeva că actoria este una dintre meseriile care se realizează gândind că trebuie să îți dorești mai mult să reușești, decât că îți este teamă să o faci. Consider că avem foarte multe de învățat de la actori, având în vedere că ei trebuie să înțeleagă mai multe tipuri de caractere, ca o persoană ce se confruntă doar cu sinele. Pentru că… de fiecare dată este mai mult decât viața în sine.  

Am reușit să iau legătura cu actrița Oana Moșneagu și i-am adresat câteva întrebări despre cariera sa, visurile pe care le-a avut și desigur, a oferit și un sfat celor ce sunt la început de drum, privind actoria.

Oana Moșneagu este o actriță cunoscută atât pentru rolurile avute în seriale precum Fructul Oprit, Adela, cât și pentru personajele interpretate în diverse piese de teatru. A absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. S-a dedicat carierei, devenind una dintre cele mai apreciate actrițe ale momentului.

Răspunsurile Oanei m-au făcut să-mi dau seama că este o fire prietenoasă, amabilă, o persoană frumoasă pe interior, dar… și pe exterior. 🙂 Iată dialogul nostru : 

 

Miruna Dascălu: “Ți-ai dorit încă din copilărie să ajungi actriță?”

Oana Moșneagu: “Da, era unul din visurile mele. Dar nu singurul. Mi-am dorit mai întâi să fiu învățătoare. Apoi mi-am dorit sa fiu și actriță, dar și psihologia mă atrăgea. Iar un alt vis era să am o emisiune despre animale sălbatice, filmată cine știe prin ce junglă sau pădure, după o perioada de observație și cercetare, emisiunile de pe Animal Planet și Discovery mă fascinau.”

M.D. : “Simți nevoia să adaugi puțin din “Oana de zi cu zi” personajelor pe care le interpretezi?” 

O.M.: “O fac inevitabil, personajele sunt jucate de mine, deci clar au ceva din mine toate. Că e ceva ce iese la suprafață zilnic sau că e ceva ce nu manifest în mod normal, oricum e “ceva”-ul meu. Nu cred că am cum să construiesc un personaj dintr-un material pe care nu îl conțin eu. Fie că asta înseamnă că preiau gesturi și atitudini văzute în exterior, ele au fost înmagazinate în sertărașe din creierul meu și le accesez la nevoie, în funcție de personaje.

M.D. : “Ce actriță ți-ar plăcea să te interpreteze pe tine, într-un posibil proiect despre viața ta?”

O.M.: “Uau, asta e o întrebare pe care nimeni nu mi-a mai adresat-o. Și uau, nu am un răspuns, m-am gândit mult și nu am găsit un răspuns, dar ar fi genial să o pot vedea pe Oana din exterior, așa că aș spera să fie o actriță foarte bună și să mă recunosc în personajul pe care ea îl construiește.”


M.D. :
“Cum crezi că varianta ta, cea din adolescență, te-ar privi acum?” 

O.M.: “Cred că s-ar mira, dar nu ar fi surprinsă. Și mai cred că sunt părți care ar bucura-o și unele care ar întrista-o. S-ar bucura pentru ce am câștigat profesional și uman, dar ar întrista-o să vadă că după ani și ani, i-am pierdut din candoare, vulnerabilitate și deschidere. Aș încerca să îi explic că așa se întâmplă cu adulții, îi erodează timpul și viața în sine, dar nu m-ar crede.”

M.D. : Până acum ceva timp, cea mai mare dorință a mea era sa devin actrița, însă nimeni nu mi-a acordat o șansă și am renunțat. Ce sfaturi ai pentru cei ce au un vis? Dar pentru cei ce sunt la “început de drum”?”

O.M.: “Să nu renunțe. Să încerce în continuare. Să se educe în sensul ăsta și să fie conștienți că meseria de actor presupune și multe refuzuri, răspunsuri negative, încercări eșuate, pe lângă părțile frumoase ale meseriei. În facultate ni s-a spus că meseria asta este despre rezistență, despre “cât” reziști în timp și cât poți duce toate “nu”-urile, mai mult decât despre talent sau altele.”

 

Dragă Oana, te apreciez și te respect, din toate punctele de vedere, că în ciuda timpurilor grele cauzate de pandemie, a tuturor răspunsurilor negative primite, a tuturor spuselor, cariera ta înflorește și reprezinți un model pentru multe fete ce se visează reușind.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și pentru sinceritate.

Varianta ta din adolescență este, cu siguranță, foarte mândră de tine! 🙂

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate