Ea și El

Mai bine singură, decât într-o relație…

 

Să fii într-o relație este minunat. Să ai mereu cu cine să te îmbrațișezi. Să ai cu cine să te distrezi în fiecare zi și mai ales în weekenduri. Să ai pe cineva care să te prețuiască la fel de mult cât îl prețuiești și tu pe el. Ce poate fi mai frumos?…
Însă eu, personal, sunt mai fericită când sunt singură. Și nu pentru că-mi place să-mi petrec timpul de una singură sau pentru că îmi place libertatea. Pur și simplu, nu stau să aleg între singurătate și o relație..
Si când spun toate astea, nu mă refer la relațiile nepotrivite, ci la relațiile frumoase, încărcate de iubire, cu bărbați inteligenți, sexy și care mi se potrivesc bine.
Oare numai eu mă feresc de astfel de relații? Sunt, cumva, o ciudată?..
Am observat că, atunci când mă aflu într-o astfel de relație, scade vertiginos nivelul încrederii în mine și în fericirea mea. Am senzația că auto-evaluarea mea primește o notă mare numai când sunt singură. Dar oare de ce mă simt, totuși, în nesiguranță, chiar și atunci când celălalt încearcă să-mi dăruiască și căldura, și grija lui?….
…Ador căldura și grija cuiva. De aceea, singura explicație pe care mi-o găsesc este groaza care mă face să fug de astfel de relații. Uneori mi se pare mult mai ușor să înțeles lumea înconjurătoare, decât pe alesul inimii mele.
Apoi, dacă iubesc, înseamnă automat că am ceva ce pot pierde, la un moment dat.
Când sunt singură, e adevărat că există momente în care poate aș vrea să îmbrățișez pe cineva, însă în rest, mă simt stăpână pe situație; o pot controla. Mă am pe mine, am o familie, o viață socială. Am un hobby și o mulțime de vise.
De regulă, fără permisiunea mea, nimic din toate astea nu se schimbă. Deci nu am de ce să mă tem.
Însă dacă în această ecuație mai este inclusă și o altă ființa, și încă un bărbat sexy, totul se dă peste cap. El îmi răstoarnă tot universul, pe care nu-l voi mai putea controla în întregime.
Și dacă nu-i voi putea satisface necesitățile psihologice, emoționale și fizice? Dacă voi înceta să mă mai preocup de propria persoană, dacă o să mă îngraș cu câteva kilograme și, în general, nu am să mai pot face toate lucrurile atât de bine , pe cât le faceam când eram singură? Da, eu pot să mă străduiesc din răsputeri să fac totul perfect, dar asta nu-mi garantează că, la un anumit moment dat, acest bărbat nu ar putea să mă părăsească..
Pe când atunci când sunt singură, sunt stăpână pe tot ceea ce mă înconjoară. Pe capabilitățile mele, pe exteriorul meu, pe charisma mea. Oamenii mă complimentează neîncetat și eu știu că sunt o femeie atragătoare și dorită. Eu stiu că dacă mâine am chef să merg la o întâlnire cu un bărbat, o voi face.
Întâlnirea cu pricina poate să nici nu se finalizeze cu nimic concret, ceea ce înseamnă că totul va fi ca înainte și eu voi controla în continuare tot ceea ce ține de mine.
Când sunt singură, pot fi eu însămi. Nu trebuie să mă străduiesc să impresionez pe nimeni. Pot să stau cocoșată, să umblu nefardată, pot să-mi storc coșuri, ba chiar să trag câte un pârț! Sunt propriul meu stăpân!
Un lucru e cert : nicio femeie nu trebuie sa accepte o relație care să nu-i permită să fie ea însăși. Și chiar și așa , pot apărea foarte multe sentimene contradictorii : oare cât timp îl voi ține lângă mine, dacă voi fi eu însămi? Oare îi pot dezvălui complexele mele? Când și în ce măsură? Doar se știe că fiecare din noi încercăm să-i arătăm partenerului doar părțile noastre bune…
Este foarte complicat… Când mă aflu într-o relație, mă compar în permanență cu alte femei. Pe când atunci când sunt singură, am certitudinea că sunt cea mai bună și nu mă framântă niciodată gândul că bărbatul de lânga mine se va uita după alta.

Posibil că încă nu sunt pregătită pentru o relație. Poate încă nu mi-am întâlnit omul potrivit. Poate mai am încă mult de lucrat cu mine însămi. Sau..poate toate astea la un loc.

 

Sursa: soulpost.ru

Surse foto: xvatit.com, liveinternet.ru, photoshare.ru, narodnye-sredstva.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.