Ea și El

Cum să-l “descifrezi” de la prima întâlnire (II)

Colega noastră Iulia Iancu s-a bucurat de succesul înregistrat de primul episod al serialului său, legat de comunicarea non-verbală, drept care iată, vă propune o a doua serie de “traduceri” ale gesturilor partenerilor voștri, din care puteți afla așadar, o  ulțime de lucruri despre ei. Iar dacă ieri ne-am ocupat de păr și de urechi, urmează alte părți ale corpului.

 

NASUL

Unii cercetători susţin că, gestul de atingere a nasului, apare atunci când ne vine în minte o idee negativă, iar subconştientul nostru îndrumă mâna, pentru a acoperi gura, dar pentru ca gestul să nu fie atât de evident, mâna se retrage printr-o atingere rapidă a nasului. O minciună provoacă furnicături şi de aceea omul îşi şterge nasul. Evident că te întrebi: „ Dar dacă omul are doar o mâncărime la nas?”. Situaţia diferă, deoarece vom recurge la o mişcare deliberată de ştergere a nasului, diferită de cea fugitivă de atingere a nasului. Aceste gesturi fugitive apar doar atunci când minţim sau ascundem o parte din adevăr. Ele trădează şi faptul că nu credeam ceea ce ni se povesteşte şi că ne îndoim de cuvintele vorbitoruui. Nu trebuie să confundăm micromâncărimile cu gesturile în care ducem mâna la nas prin gesturi ample sau când sprijinim un deget în zona lui. Aceste gesturi înseamnă concentrare, arată că suntem atenți sau încercăm să ne aducem aminte de o informație.

BUZELE
O mâncărime a arcului lui Cupidon apare atunci când simţim o dorinţă sexuală pe care o reprimăm sau pe care nu o mărturisim. Așadar, dacă partenerul tău face acest gest, este atras de tine.

BUSTUL
Când o persoană îşi mângâie partea superioară a bustului, el mângâie prin acest gest, de fapt, obiectul dorinţei sale. Microatingerile autoadresate la nivelul superior al bustului înseamnă dorinţa neexprimată de a-l atinge pe celălalt, setea de afectivitate-senzualitate. Persoana flatată care nu este pregătită pentru a primi multe măguliri, îşi poate scărpina burta.

PICIOARELE
Ai observat că atunci când femeile se ridică îşi mângâie şoldurile şi îşi netezesc fusta în timp ce se îndepărtează? Ele ştiu că bărbaţii sunt atraşi de acest gest şi îl folosesc foarte des când sunt în preajma acestora. Microatingerile pe coapsă înseamnă o dorință reprimată. Femeile fac acest gest mai preponderent, în momentul în care simt o atracţie faţă de bărbatul din preajma lor. Ele simt o atracţie senzuală şi îşi mângâie rapid zona mediana a coapselor şi partea inferioară a feselor.

Microfixările cu mâinile în şold au conotaţii diferite în cazul bărbaţilor şi al femeilor. Bărbatul cu mâinile în şold doreşte să îşi afirme virilitatea şi autoritatea, în mod deosebit. În timp ce, femeia îşi sublinează feminitatea, disponibilitatea şi senzualitatea. Femeile cu mâinile puse în şold, paralele cu axa picioarelor, traduc atracţia fizică, conştientă sau nu faţă de celălalt. Se întâmplă ca şi bărbatul să îşi poziţioneze mâinile paralel cu axa picioarelor, dar el le pune pe fese, băgate în buzunar, cu degetul mare scos. Din această poziţie el îşi împinge bazinul spre femeie. Mâinile poziţionate pe fese, în cazul bărbaţilor, indică ″pretextul″ de a se apropia de femeie. Alt gest specific bărbaţilor de curtenie, prin care ei îşi exprimă atracţia şi viriliatatea, este degetul mare băgat în curea sau în buzunarele frontale.

Unghiul făcut de picioare este ca acul unei busole care va indica nordul atracţilor noastre afective. Bărbatul va indica persoana pentru care simte o atracţie prin modul în care este poziţionat vârful piciorului. Individul care se află prins într-o discuţie cu mai multe persoane îşi va îndrepta vârful pantofului spre persoana pe care o agrează şi cu care doreşte să discute.
Dacă bărbatul începe să bată din picior cu vârful pantofului, raportul se schimbă faţa de interlocutorul său. Acum nu are sentimente empatice faţa de acesta şi este nerăbdător să plece de acolo.

BRAȚELE
O persoană trăieşte o stare de bine, aşa că manifestă acest lucru prin mângâierea feţei interioare a antebraţului. Este o stare încărcată de lascivitate şi lentoare. Ea este interesată de ceea ce spune celălalt sau poate fi interesată de ceea ce reprezintă celălalt. În cazul micromâncărimii antebraţului starea de spirit se schimbă, asta făra ca raportul cu celălalt să evolueze. Dorinţa de a se apropia de celălalt şi de a-l atinge, devine mult mai puternică şi astfel apar furnicăturile.

 

Iar dacă articolul Iuliei v-a placut, vă invităm astăzi, la ora 10,10, să urmăriți o incitantă ediție a emisiunii noastre ” Femei de 10, bărbați de 10″ dedicată diferitelor modalități prin care putem să-i arătam celuilalt că îl iubim, fără să folosim prea  multe cuvinte.

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.