Acasă la mine

Lampa fermecată, care ne face mai frumoși și mai… luminoși! 

           

      Săptămâna trecută am devenit , cum se spune , “fericita posesoare” a unui super-selfie stick de la firma HAMA. V-am scris despre asta, știu! Mă credeți sau nu, dar de atunci îl tot încerc, în joacă, prin casă, antrenându-mă pentru viitoarele mele călătorii, pe care nesuferita de pandemie mi le-a tăiat de pe listă. 

…Ce mă fac însă, căci iarna zilele sunt atât de scurte, cerul Bucureștilor – atât de cenușiu, iar perdelele – atât de groase?😁 Prea multe poze, cu lumina asta, nu prea poți face. Și.. se știe :  lumina…face puterea! , ca să parafrazez un istoric proverb românesc. Noi, cei din televiziune, știm foarte bine ce înseamnă “lumina” : o lumină bine pusă în platoul de filmare ( iar asta este  misiunea directorului de imagine) te poate întineri cu mulți ani, ba chiar te poate face să arăți mult mai bine decât în realitate. “Ce telegenică ești!” – zic unii și mă grăbesc să-i contrazic : nu noi, ăștia de pe sticlă,  suntem neapărat telegenici, ci, pur și simplu, lumina ne-a fost foarte bine pusă! 

 …Unde vreau să ajung? – mă veți întreba. La  noua mea achiziție, făcută la sugestia “latoatepriceputului” meu fiu : “- Mama, dacă tot ai de făcut poze prin casă, ba , văd, chiar și destule video-uri pentru TVR, de ce nu-ți iei o lampă LED, pentru telefonul mobil?”. Văzându-mi ochii măriți, Victor mi-a butonat puțin tableta și mi-a găsit repede cea mai bună variantă ( culmea, tot de la HAMA!) :    Hama SpotLight FoldUp 102 Lampa LED Circulara pentru Smartphone (https://www.f64.ro/hama–spotlight-foldup-102–led-ring-light-set-for-smartphones-foldable-10-2-/p) 

 

…În cateva zile, curierul îmi aducea, “la nas” , lampa minune. Evident, după ce i-am studiat cărticelele din cutie (conținând instrucțiunile de folosire), am început s-o experimentez, prin casă, în locul aflat cel mai “în trend”, în aceste zile : lângă pomul de Crăciun. 

Concluziile se pot vedea și in fotografiile atașate prezentului articol, dar și în enumerarea de mai jos: 

  • lampa este perfectă pentru selfie-uri și filmări cu telefonul mobil.

  Stativul are o inaltime variabilă,  cuprinsa intre 52 si 138 cm.

  • telefonul mobil poate fi pozitionat atat in modul portret, cât si peisaj, tu netrebuind decât să rotești suportul în care acesta se fixează ( foarte etanș, că veni vorba! ) 

– Diametrul  exterior al lămpii este de 26.5 cm : nici prea mare, nici prea mic

– potrivit cărticelei însoțitoare, sunt 128 de leduri, pitite în lampă

– Suportul de telefon este compatibil cu smartphone-uri cu lățimea cuprinsa intre 6.0-8.0 cm – o paletă foarte largă, așadar! 

– încărcarea se face prin USB . Lampa are un cablu de aproape 2 metri. De la un întrerupător poți porni lampa și îi poți varia intensitatea. 

– există și o Telecomandă Bluetooth, cu ajutorul căreia poți declanșa,  de la distanță, camera telemobilului

  • Una peste alta, lampa are o greutate redusă (fiind confecționată din aluminiu si plastic), este pliabilă și foarte ușor de transportat, in condiții de siguranță.


     Mai este nevoie, oare,  să vă spun cât de mult mi s-a ușurat misiunea de a filma acasă acum, pe timp de “muncă la domiciliu”?!? Prin urmare, pot spune că la mine Moș Crăciun a venit deja, îl cheamă HAMA ( e neamț, deci aduce daruri de calitate! 😉)  și așteaptă să-l accesați și voi!  

    ….Nu are , în sac, numai lămpi cu leduri, să știți! 😁😁