Femei de 10

Cel mai de preț cadou… Scrisoare către mamele singure

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai scurtă lista noastră de Crăciun, întrucât lucrurile pe care ni le dorim nu pot fi cumpărate. Poate nu tu ai ales această viață, dar această viață te-a ales pe tine.

Nu există o altă zi care să amintească cu atâta greutate unui părinte singur cât este de singur decât seara din Ajunul Craciunului. Trebuie să pregătească cadourile singur, să împodobească casa fără să poată împărtăși bucuria și magia cu nimeni. Și pe măsură ce îndeși în ciorapul de Crăciun cadourile pe care ți le-ai cumpărat singură, îți dai seama că lucrurile pe care ți le dorești cel mai mult nu pot fi cumpărate și nu ai nicio șansă să le găsești sub brad în dimineața de Crăciun.

Este ușor să ne lăsăm influențați de ceea ce nu avem în perioda sărbătorilor și să ne pierdem în gândurile noastre. Nu va fi cineva care să râdă cu noi în timp ce așezăm fursecurile și laptele lui Moș Crăciun și nici nu va exista un partener alături de care să deschidem cadourile.

Nu va fi niciun sărut sub vâsc, niciun dans în jurul pomului de Craciun, și mai presus de tot, după ce termini toate pregătirile și după ce cadourile au fost desfăcute, nu va fi nimeni lângă tine să se strecoare sub pătura călduroasă pentru a trage un lung pui de somn.

Dar, în loc să te concentrezi pe tot ceea ce îți lipsește în această zi, îți recomand să te gândești la ceea ce ai. Chiar lângă tine se află copii minunați, care dorm în siguranță în patul lor, convinși fiind că mâine dimineață îi vei întâmpina cu zâmbetul tău irezistibil, cu pupici delicioși, în timp ce le urezi Crăciun fericit din toată inima și îi stângi la piept cu toată iubirea de care dispui.

Și chiar dacă ești singură, trebuie să îți amintești că în fapt, nu ești niciodată singură cu adevărat. Cu siguranță nu ți-ai dorit să fi singură în rolul de părinte. Și totuși, s-a întâmplat. Poate dintr-o întâmplare, poate nu ai întâlnit persoana potrivită, poate nu este pentru tine o relație cu prinți și prințese. Oricare ar fi motivul, cineva Acolo Sus te-a ghidat în această experiență și chiar dacă nu mai crezi în Moș Crăciun, trebuie să ai încredere în planul pe care Cineva l-a făcut pentru viața și inima ta. Acum ești chiar în locul în care trebuia să fii.

Lucrul pe care nu îl relizăm, adesea, este acela că întotdeauna există un motiv pentru care trăim această experiență și deși este tentant să umplem acest gol cu relații superficiale, aceste experiențe nu reușesc să umple golul interior.

Nu îți dorești pe cineva care să te iubească doar pe tine, ci și pe copiii tăi. Nu vrei să fii fericită pentru totdeauna ci să trăiști cu adevărat până la adânci bătrâneți.

Experiențele pe care le trăim ne pregătesc pentru destinul ce ne așteaptă. Pentru că acum, pe măsură ce aranjezi cadourile împachetate frumos sub brad, cu un zâmbet mai luminos decât stelele – există cineva care dorește exact genul de viață pe care l-ai putea aduce în viața lui.

Cineva, undeva în această lume își dorește o iubire atotcuprinzătoare ca a ta. El visează la ziua în care te va strânge în brațe și în care își va exprima toate temerile și demonii pe care nimeni nu i le-a înțeles până la tine.

Este cât se poate de simplu, trebuie să îți amintești că ești pe lista de dorințe a cuiva de acest Crăciun.

Știu că poate pare lipsit de sens când tu ești singură de aceste sărbători, dar trebuie să ai credință că lucrurile se întâmplă atunci când avem cea mai mare nevoie, nu neapărat atunci când ne dorim.

Cu siguranță este un motiv pentru care te afli în această situație. Până nu vei accepta și iubi viața pe care o trăiești, dragostea unui partener te va ocoli în continuare. Nu vrei doar binele copiilor tăi ci și pe cineva care le poate servi ca model. Pentru că știi, nu doar tu ai nevoie de cineva extraordinar în viața ta ci și copiii tăi. Așa că nu accepta ceva mediocru sau ușor de obținut când ceea ce îți dorești este ceva măreț.

Ai încredere că iubirea de care ai nevoie este în drum spre tine. Crede din toată inima ta că nu ai luat-o pe un drum greșit sau că nu au fost cele mai bune deciziile pe care le-ai luat sau pe care a trebuit să le accepți. Ele te-au condus către acest moment.

Drumul către viața pe care ne-o dorim nu este niciodată ușor sau drept iar ceea ce conteză în final, nu este destinația, ci drumul pe care îl străbatem pentru a ajunge la destinație.

Locurile și oamenii pe care îi întâlnim ne întăresc, ne oferă o lecție și ne asigură că ne îndreptăm pe drumul cel bun. Nu îți pierde speranța doar pentru că ești singură în seara aceasta. Dragostea nu vine atunci când vrem ci atunci când este menit să apară și când suntem pregătiți să o primim.

Până atunci, strângeți copiii la piept și asigură-i că de acest Crăciun, prezența și iubirea lor sunt cel mai prețios cadou pentru tine.

Cel mai de preț cadou pe care îl poți oferi cuiva sunt timpul, iubirea și atenția ta, spunea un autor rămas anonim.

Sursa: elephantjournal.com

Publicitate