Acasă la mine Necuvântătoare

De ce seamănă oare câinii cu stăpânii lor?

Atitudinea noastră față de patrupezii din dotare, pe care uneori îi asimilăm unor minicopii ale propriei noastre persoane, poate fi și un semn de narcisism. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la BBC Future. Iar faptul că, la un moment dat, câinii chiar ajung să semene pe undeva cu stăpânii lor, vă este probabil demult cunoscut.
În plus, felul în care oamenii își aleg câinii cu care apoi vor defila prin lume vorbește iarăși de la sine : un anume fel de câine își va alege un bărbat solid, cu alură atletică, și cu totul altul – o domnișoară mignonă, sexy și delicată . N-o s-o vezi niciodată opintindu-se pe străzi cu un Doberman, cum n-ai să vezi niciodată un mascul supraponderal, împiedicându-se într-un caniche minuscul. Psihologii susțin de asemenea că, atunci când își aleg câinele, oamenii fac , în subconștientul lor, cam aceleași judecăți ca și atunci când își aleg partenerul de viață.
Cam același lucru s-ar întâmpla, cică și atunci când ne alegem mașinile. Prin urmare, între un automobil și un câine se pot face destule analogii. Și ne întoarcem din nou la narcisismul care caraterizează specia umană : ne place să ne înconjurăm de obiecte și ființe care să ne semene. Numai că, în ceea ce-i privește pe căței, aceștia nu doar ni se aseamănă, ca și înfățișare, ci , de cele mai multe ori, și ca și comportament! Spre exemplu, felul nostru de a fi : introvertit sau extrovertit, se reflectă și în agresivitatea sau, dimpotrivă, în blândețea câinilor noștri. Câinii ajung să ne semene și acest lucru depinde și de timpul pe care-l petrecem alături de ei. Într-un final, în unele cazuri, câinii de companie reușesc să devină cea mai fericită versiune a stăpânilor lor. Nu întâmplător, istoria omenirii i-a desemnat ca fiind ” Cel mai bun prieten al omului”.
Celebrul fotograf Gerrard Gethings a surprins cateva instantanee, reprezentând tot atâția stăpâni, însoțiți de câinii din dotare. Priviți-i cu atenție și pe unii, și pe alții. Nu-i așa că, în unele cazuri asemănările sunt chiar izbitoare?…Și acum priviți-vă patrupedul de acasă, și uitați-vă repede în oglindă! Nu observați nimic?…

image

 

 

image

 

image

Sursă imagine reprezentativă : rentapartment.kiev.ua

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.