Acasă la mine

Cum să facem o bucătărie de vis din micuța noastră bucătărioară de bloc?

 

Locuind într-un bloc ..să-i zicem “muncitoresc”, dispunem de o micuță încăpere, pe post de bucătărie. A o amenaja cât mai “cool” este o adevărată provocare. Caci, nu-i așa, cu toții ne dorim ca ea să devină comodă, funcțională și, de ce nu? și cochetă. Spre marea noastră fericire, există și destule modalități ca să rezolvăm aceastâ problemă. Așadar, vă oferim niște sfaturi de care este bine să țineți cont. 

În primul rând, mobila. 

Pe lângă aparatura electrocasnică, fără de care nu poate exista nicio bucătărie, este foarte important și mobilierul. Dacă bucătăria este spațioasă, atunci restricțiile dispar : ne outem  alege orice mobilier, în functie de gusturile noastre. Lucrurile se schimbă însă dacă nu avem la dispoziție decât o mică bucătărioară. Aici, e clar, trebuie să facem compromisuri. Atunci cand , în acest caz, ne alegem mobila, este bine să facem mici compromisuri.  Spre exemplu, n-ar fi rău să renunțăm la dulapurile suspendate, iar dacă chiar nu se poate fără ele, să avem grijă ca ele să nu ajungă chiar până la tavan. Dacă respectăm această regulă, încăperea ni se va părea mai spațioasă decât este în realitate.  

Un spațiu mic este destul de dificil de mobila de unii simguri. De a ceea este mai indicat să apelați la mobilierul făcut la comandă. O astfel de decizie are multe avantaje. În primul rând, putem fi siguri că mobila se va încadra perfect în dimensiunile încăperii și că, in final, va arăta foarte bine. Atunci când ne executăm mobilierul la comandă suntem siguri că materialele folosite vor fi de calitate. Prin urmare, vor rezista mai  mult în timp, decât cele cumpărate în faimoasele magazine din țările nordice. 

În plus, apelând la mobilierul la comandă, vom putea adopta infinit mai multe soluții, care ne vor spori spațiile de depozitare sau cele destinate accesoriilor.  În plus, avem posibilitatea să optăm pentru forma, culoarea și stilul preferat de mobilier. Pe când, dacă e să alegem o mobila gata fabricată, va trebui să ne mulțumim cu ideile altora! 

O a doua problemă o reprezintă culoarea

Pentru a face bucătăria să pară mai spațioasă, trebuie optat pentru culori deschise. Pereții, blatul și pardoseala trebuie să se armonizeze și să creeze un efect vizual de lărgire a bucătăriei.  Recomandăm albul, griul sau culorile  pastelate. . Nu dă rău nici fototapetul , care, bine ales, poate crea senzația de profunzime.  

În al treielea rând : accesoriile

Acestea sunt în măsură să particularizeze fiecare bucătărie. Si aici ne referim la vase exotice cu verdeață, seturi de cutii pentru condimente , suporturi pentru ceștile de cafea, cârligele pentru șervetele de bucătărie. Desigur, într-un spațiu foarte mic nu e bine să exagerăm cu accesoriile, altminteri vom obține efectul advers : bucătăria noastră va părea brusc mai mică și foarte dezordonată.

Sursa : www.garmoniazhizni.com

Etichete