Acasă la mine Raiul de acasă

Toamna se numără schimbările în decor

Cu batista în mână îți iei la revedere de la valuri și soare, dar o păstrezi tacticos în buzunar, o să ai nevoie de ea când gradele vor coborâ îndrăzneț în termometre. Dacă vara ai tot fugit de acasă, cum dau frunzele să cadă, revii în coconul tău călduros.

Locurile fierbinți, hotspots cum le spun americanii, își schimbă… locul. Balconul și șezlongul sunt detronate de șemineu și fotoliul din fața lui, măsuța de cafea se mută tot mai aproape de canapea, pernele se înmulțesc pe pat, un pled alunecă leneș de pe otomanul pe care până mai ieri lenevea un evantai.  Să vedem cu ce să-ți încălzești sufletul toamna asta:

La lumina lumânărilor

Câteva sfeșnice care să facă lumină în nopțile tot mai lungi ar fi primele de luat în calcul. Flacăra pâlpâindă va crea în același timp o ambianță intimă, odihnitoare.

mobila 1

La gura… șemineului

Un șemineu ar merge de mama focului într-un decor pregătit ca tu să visezi frumos. Altfel îi șoptești „noapte bună” în timp ce priviți flăcările. Asigură-te că nu ai parte de incidente cu un paravan care, pe lângă utilitate, este și cochet, așa că trece lejer drept obiect decorativ.

mobila 2

La o cafea

Măsuța de cafea e insula în jurul căreia ne învârtim în diminețile tot mai răcoroase. Putem răsfoi aici și albumul de vacanță cu poze din Maldive.

mobila 3

Acestea fiind scrise, să intrăm în atmosfera de toamnă, cu un pled pe umeri, revista preferată în brațe, ceașca de ceai alături și draperia dată doar pe jumătate din geam.