Acasă la mine

15 sfaturi pe care le dăm gospodinelor, acum, pe timp de pandemie

Statul prelungit acasă, se știe, duce la disperare. Fiecare din noi își caută activitați cu care “să omoare timpul”. În cazul gospodinelor înăscute, acestea gravitează în jurul căminului. Curățeniile aproape obsesive și nesfârșitele ore petrecute în bucătărie au ajuns să reprezinte, pentru unele dintre noi, principala activitate pe timp de pandemie.
Lor le este dedicat acest articol, care adună câteva sfaturi care, mai devreme sau mai târziu, le vor fi de folos, atunci când se (re)apucă să răstoarne casa și sertarele cu sus-n jos, sau să-și răsfețe membrii familiei cu bunătăți home-made.

1. Mirosul din poșete
Cum să-l eliminăm? Simplu! Puneți în fiecare poșetă câte un pliculeț de ceai nefolosit.

2. Țevile înfundate
Pentru a le curăța, folosiți banala sare de bucătărie. Turnați sare în țevi și clătiți cu apă clocotită.

3. Fierul de călcat …nu tocmai curat
Urmele inestetice de pe talpa fierului de călcat se pot înlătura cu un amestec de spirt și oțet. Înmuiați o cârpă în acest amestec și curățați talpa fierului.

4. Ciorba de legume
În supele și ciorbele de legume proaspete nu băgați foi de dafin, piper și alte astfel de condimente. Mai bine presărați verdeață proaspată deasupra lor. E mai gustos și mai sănătos.

5. Igiena la bucătărie
Este obligtoriu să curățați periodic fundurile de tocat cu oțet diluat în apă. Astfel de suprafețe e obligatoriu să fie curate.

6. Salată cu ulei
Uleiul se adaugă la salată numai după ce ați pus sare, oțet sau chiar si piper. Nu uitați : sarea nu se dizolvă niciodată în ulei!

7. Compotul rece
Pentru a răci repede compotul proaspăt pregătit, cufundați vasul cu compot în altul mai mare, plin cu apă rece și sărată.

9. Peștele fără miros
În cazul unor anumiți pești, prin fierberea lor se degajă un miros tare neplăcut. Ca să scăpați de el, adăugați în apă rădăcină de pătrunjel sau țelină.

10. Florile din locuință
Florile de câmp vor rezista mai mult, dacă în apa din vază veți picura câteva picături de detergent de vase. Doar câteva picături, căci altfel veți obține efectul contrar!

11. Dacă vreți ca totul să strălucească
Pentru a avea o baie sclipitoare, spălați-o cu următorul amestec. Așteptați 5 minute și spălați cu următoarea soluție : 50 g oțet și 50 g înălbitor. Așteptați încă jumătate de oră, dupa care clătiți. Veți avea o mare surpriză!

12. Perdele …albe ca zăpada
Dacă la ferestre aveți perdele albe sintetice, după ce le spălați, încercați să le uscați la soare.

13. Un hol de intrare impecabil de curat
Se știe că podeaua din holul de la intrare se murdărește cel mai repede. Încercați să faceți un raft suspendat la câtiva centimetri de podea, pentru pantofi. Scânduri veți găsi cu ușurință. Poate aveți noroc și de un tâmplar bun, care să vi le fixeze în perete.

14. Săculeți pentru rufe
Aceștia sunt absolut necesari pentru spălarea lucrurilor mai delicate. Nu va grăbiți insă să dați banii pe ei în magazin, ci puteți folosi cu succes în acest scop și o față de pernă.

15. Paste fierte…”economic”
Dacă v-ați decis să-i serviți pe cei din casă cu paste mărunte, nu vă chinuiți să le fierbeți până la final. Imediat ce apa fierbe, introduceți pastele, amestecați bine , stingeți aragazul si acoperiți vasul cu un capac. Lăsați să stea 10 minute. Pastele sunt gata!
..repetăm : cele de mici dimensiuni.

16. Odorizantul de interior
Dacă tocmai vi s-a terminat un flacon de parfum, nu-l aruncați! Scoateți-i dozatorul, turnați până la jumatate apă și introduceți inăuntru acele bețișoare subțiri, folosite de regulă pentru odorizante.

Sursa : news.21.by
Sursa foto : YouTube