Femei de 10

La mulți ani, Zina Dumitrescu!

Astăzi este ziua Zinei Dumitrescu!
Recent, la un prânz cu dânsa, am întrebat-o ce și-ar dori cadou de ziua ei. S-a uitat la noi și a spus: Să vă mai văd pe scena, împreună, așa cum o făceam pe vremuri…
Am încercat să mobilizăm cât mai multă lume și suntem mândri că am reușit să organizăm petrecerea mult visată de dânsa. Mai jos am scris despre acești oameni minunați!

Vila 23 Snagov este onorată să o întâmpine pe legendara fashion icon Zina Dumitrescu. Mulțumim “Mama” Zina pentru că ai împărtășit viziunea și inspirația ta tuturor!” Aristidis Moustakas General Manager Vila 23 Snagov.

Cu ocazia intrării în cel de-al 80-lea an al vieții, prietenii, colaboratorii și “copiii” Zinei Dumitrescu aduc un omagiu marii doamne a modei românești printr-un eveniment care va avea loc duminică, 19 iunie, de la ora 17.00, la VILA 23, unul dintre cele mai frumoase locuri din România, aflat pe malul lacului Snagov, un complex de lux care oferă servicii de calitate și atmosferă de vis, încărcată de istoria petrecerilor de altădată, dar reinterpretată într-o notă modernă, futuristă.
Femeia “Argint Viu”, cum este supranumită Zina Dumitrescu, a avut o carieră extraordinară în lumea modei românești, fiind imaginea și simbolul Casei de Moda Venus, cea mai prestigioasă instituție de modă din România, care se laudă cu o istorie remarcabilă în croitoria de lux și colecții couture.
Tânăra Zina a pășit cu dreptul pe ușa acestei instituții, mai întâi ca model apoi ca designer și nu a mai părăsit-o. A creat renume Casei de Moda Venus, atât prin clientela selectă, care își făcea hainele pe comandă, cât și prin cea mai profesionistă echipă de manechine, intitulată astăzi “Echipa de Aur a Modelling-ului Românesc”.
Intrarea în această instituție era extrem de dificilă, fiecare tânără aspirantă fiind trecută prin probe de foc, sub ochiul extrem de critic al Zinei Dumitrescu. Mândră de manechinele alese și formate de ea, aceasta le prezenta în forma cea mai elegantă, de fiecare dată când pășeau pe scenă. Astfel, Zina Dumitrescu le clădea, încet dar sigur, un nume și un viitor.
Au urmat anii de glorie, când Zina Dumitrescu era prezentă atât la festivaluri de modă, târguri de confecții, cât și în emisiunile de televiziune, Ceaiul de la Ora 5 realizat de către Marina Almășan, fiind unul dintre cele mai populare show-uri și datorită rubricii de modă prezentată, timp de 9 ani, de Zina Dumitrescu.
În această rubrică, Zina descoperea creativitatea tinerilor designeri, îi prezenta și promova publicului larg. Astfel, nume mari de astăzi ale modei românești atribuie o parte din succesul lor Zinei Dumitrescu.
Întrucât marile simboluri românești, oamenii remarcabili trebuie mereu onorați și dați ca exemplu de urmat generațiilor viitoare, cei care au fost descoperiți, promovați și iubiți de către Zina Dumitrescu au dorit să ofere un tribut acestei doamne care le-a clădit destinul în viață.image
Momente surpriză, întâlniri de altădată, discursuri emoționante și cadouri oferite de companii care au salutat inițiativa prietenilor Zinei Dumitrescu se vor desfășura succesiv, pe terasa cu piscină a complexului Vila 23.
Astfel, parfumierul Raluca Vasile va creea, din esențe naturale de flori și ingrediente, un parfum ce îi va purta numele sărbătoritei, Zenobia. Lansată anul trecut, Raluca s-a evidențiat prin parfumurile personalizate, realizate după simțurile olfactive și preferințele de flori ale fiecărei persoane în parte, captate în sticluțe mini operă de artă. Mulțumesc Oana Voiculeț pentru ajutor!

Creațiile lui Cătălin Botezatu, Dorin Negrau i Eli Laslean vor fi prezentate de către câteva manechine din Echipa de Aur a Zinei Dumitrescu. Cei trei designeri au răspuns cu emoție și suflet acestei inițiative, iar numele, cariera și reputația lor fac cinste doamnei modei românești care i-a promovat. Mulțumesc colegelor mele de “podium” care au spus DA la această provocare. Maria Andrei, Daniela Androne, Camelia Ilie, Crinuta Popescu, Lili Stan și Dr. Coffi Dima!

Farmec, prestigioasa companie românească de cosmetice, va lansa cu această ocazie noua cremă anti-rid, crema GH3 Classic pentru ten matur, uscat și ridat – O îmbinare a tradiției cu inovația, o cremă cu efect geriatric, ce previne și atenuează semnele îmbătrânirii tenului, înainte și după menopauză, pe care o puteți testa în premieră în cadrul evenimentului. Mulțumesc mult Ioana Borza!

Președintele Asociației Sommelierilor din România, Florin Voica va face o demonstrație de degustare de vinuri Amfiteatru Vitis iar companiile Valvis Holding si Alka – Bunătățile casei vor veni în completarea meniului oferit de VILA 23 cu produsele lor premium. Mulțumesc Valentina Vesler, Ruxandra Roman și prietenului meu Florin Voica.

GELAfresh – Torturi, Prăjituri Evenimente, gelateria Mirelei Tuvene, va oferi gustul dulce al după amiezii, un Candy bar cu cupcakes, macarons, mini mousse și prăjituri precum și tortul…surpriză! Mulțumesc Oana Irimia pentru ajutor!

Toți invitații vor primi cadou crema minune Gerovital și un produs special conceput de Savcom pentru a marca momentul. Mulțumesc doamnei Vio Dragana și Eli Lăslean!

Mulțumesc tuturor celor care ați pus umărul la treabă și ați preluat din problemele organizatorice. Ceea ce începuse ca o dorință s-a transpus într-un eveniment care se apropie cu pași repezi.

Mulțumesc Mirela Vescan și Tourette Laurent pentru că o veți pregăti pe Zina Dumitrescu să apară pe scenă, așa cum și-a dorit!

Mulțumesc pentru sprijin domnului Cassian de la Casa de seniori care o găzduiește pe doamna Zina și care face eforturi pentru a-i face șederea cât mai plăcută.

La mulți ani, Zina Dumitrescu, Doamna Modei Românești!
Te iubim!
Ne vedem duminică, 19 iunie la ora 17.00, ca la Ceaiul de la ora 5! Nu-i așa, Marina Almăsșn?:)))
Special thank you Luana Ungureanu și Andreea Anghel!

image

image