Ea și El

Julieta era de pe Venus, nu din Verona

Am ajuns la Verona si nici doi pasi n-am facut in curtea burdusita de vizitatori a Julietei, nici doua rotocoale de priviri n-a fost nevoie sa azvarl de jur imprejur ca sa banuiesc ca autorul cartii „Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus“ trebuie sa fi trecut si el pe aici, cu vreo duduca agatata de toarta. Pentru ca, desi n-as fi vrut, chiar sub streasina amorului legendar, mi s-a reconfirmat existenta unei prapastii galactice, care se casca intre asteptarile exponentilor celor doua sexe. Iar persoanele aflate de fata n-au putut fi excluse din bulibaseala metafizica a constatarii mele.

Inele cu inimioare

„Sunt atat de fericita ca am ajuns aici!“, i-am susurat cu buze inmuiate in gloss pal si emotie intensa iubitului meu, care tocmai ma extrasese repezit din cabina de proba de la Armani Jeans, acolo unde ma ascunsesem cu grabire, cu bratele ingreunate de mai multe perechi trendy de jeansi negri. As fi vrut sa traiesc vizita purtand ceva nou, in semn de pretuire a clipei, dar el m-a usuit inspre muzeul de alaturi, dandu-i voie mintii mele dedulcite la iluzii ca un freamat profund de amor, si nu o viziune cumpatata asupra bugetului nostru de vacanta, l-ar fi putut face sa fie atat de grabit.

„Nici nu stii cat ma bucur si eu!“, mi-a raspuns printre dinti alesul inimii mele, aruncandu-ma inspre al noualea cer cu doar opt cuvinte. Apoi a continuat: „Mi-a venit o idee trasnet de reportaj, stai tu aici, ca vreau sa pozez niste tipe in balconul Julietei, uite ce caraghioase sunt!“. Si inima mea s-a facut cocolos, ca o punga de floricele golita pe care te pregatesti s-o arunci la tomberon.

„Que anillos más bonitos, corazón!“ („Ce inele dragute, scumpule!“), chitaia in fata tejghelei de la intrarea in casa o spanioloaica mica si dulcica, intinzand la pupat boticul oleaca mustacios, inspre un cavallero cu tricou si borseta, care casca de-i trosneau falcile. „Pruébalo, pruébalo!“ („Incearca-l, puneti-l!“), intindea fata spre inelarul lui groscior un inel de plastic translucid, in care pluteau inimioare roz. Dar barbateasca mana iberica a simtit… CITEŞTE MAI DEPARTE PE revistatango.ro

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.