Ea și El

Inteligența este moștenită de la mamă, nu de la tată!

Un studiu recent de genetică a descoperit faptul că genele materne sunt responsabile de inteligența copilului. Inteligența este derivată din cromozomul feminin X, astfel gradul de inteligență al copilului este determinat de mamă, tatăl neavând nicio contribuție, conform studiului. Oamenii de știință consideră mai nou faptul că genele responsabile de funcțiile cognitive moștenite de la tată au fost automat dezactivate. In momentul în care o singură caracteristică este moștenită de la mamă, în mod automat genele paterne sunt dezactivate. În schimb, dacă o singură trăsătură este transmisă pe linie paternă, genele materne sunt dezactivate în timp, nu imediat.

Ceretători de la Universitatea din Cambridge au studiat dezvoltarea creierului și au ajuns la concluzia că materialul genetic matern este principala sursă pentru centrii creierului.

Celulele asociate cu genele parentale sunt implicate în funcții precum: activitatea sexuală, pofta de mâncare și agresivitatea. Cercetările nu au descoperit nicio genă paternă în zona cerebrală, responsabilă cu fucțiile cognitive complexe precum: gândirea, raționamentul, limbajul sau planificarea.

Chiar dacă studiile au fost făcute pe șoareci, cercetători de la Universitatea din Glasgow au demonstrat că aceeași teorie se aplică și în cazul oamenilor. Ei au intervievat 12.686 tineri cu vârsta între 14 și 22 ani. Echipa de cercetători a concluzionat că cel mai bun indicator al inteligenței este IQ-ul mamei.

Cercetători de la Universitatea din Washington au descoperit la rândul lor o puternică legătură între implicarea emoțională a mamei și dezvoltarea copilului. Ei au studiat două grupuri, timp de 7 ani și au descoperit că acei copii care au beneficiat de sprijinul emoțional al mamei și și-au satisfăcut nevoile intelectuale au înregistrat o creștere a hipocampului (Hipocampul face parte din sistemul limbic și joacă un rol important în trecerea informației din memoria de scurtă durată în memoria de lungă durată) cu 10%, comparativ cu copiii ai căror mame au manifestat detașare emoțională.

Între 40-60% este moștenire genetică, iar restul revine mediului înconjurător și educației. Așadar putem afirma, fără riscul de a greși, faptul că le datorăm mamelor noastre foarte mult, întrucât ele sunt motivul pentru care ne putem mândri cu inteligența noastră.

Sursa: ia.meaww.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.