Sunt Daniel Petrescu, stilist . Experienţa şi lucrul cu diverse tipologii umane m-au făcut să încep o rubrica. NU vreau însă să fie aceea rubrica clasică de sfaturi pe care le citiţi peste tot.
Îmi doresc că rubrica mea să fie precum o şuetă, un zâmbet , o impresie , ceva nou pe care îl împărtăşeşti la o cafea cu cineva drag.
Vom discuta despre sănătatea părului, şi sănătate în general, despre ten, culoare , machiaj , coafuri, noutăţi în domeniu şi, nu în ultimul rând, vreau să vă aduc zâmbetul pe buze şi mâna de ajutor necesară.
Dar…”Vorba multă sărăcia omului”! Să trecem așadar direct la ale noastre.
Nu rareori am sesizat în discuţiile mele cu multe persoane, că puţine ştiu cum să îşi spele corect părul.
Spălarea părului şi îngrijirea lui reprezintă principalul pas către o stare de bine pentru oricine.
Cum ar fi, spre exemplu : umezitul insuficiet al părului înainte de șamponare și care duce la folosirea unei cantităţi mai mari de şampon,apoi folosirea apei la temperaturi înalte, spumarea excesivă a părului, agresarea vârfurilor prin mişcări foarte energice, zgârierea scalpului cu unghiile. De câte ori nu am făcut aşa chiar eu. Vă spun: de multe ori şi nu mi-a fost bine!
Uneori este suficientă o șamponare pentru a curăța cum trebuie părul.O aplicare corectă a balsamului sau tratamentului de păr şi o clătire serioasă şi abundenţă fac însă diferenţa.
Încercaţi să nu aplicaţi șaponul fix în creştet.(Am făcut asta ani de zile şi se vede dezastrul pe care l-am provocat!) În timp, acest lucru duce la uscarea excesivă a scalpului , subţierea şi căderea părului în aceea zonă. Repartizaţi şamponul în diverse zone şi NU frecaţi scalpul cu unghiile!
Vă ofer varianta mea. Eu folosesc 2 şampoane: unul pentru degresare şi un șampon- tratament sau şampon dintr-o gama naturistă. Pentru prima șamponare folosesc un şampon potrivit tipologiei mele de păr, urmând apoi al doilea şampon – cel tratament sau naturist.
Folosesc mai întotdeauna balsam . Cel puţin aşa fac eu.
Dacă aveți firul subţire şi credeți că balasamul vă fură şi bruma de volum, nu-l folosiți. Nu este un capăt de ţară. Însă la final, după uscare, studiați-vă vârfurile: există produse reparatorii care se aplică şi pe părul uscat.
Urmează masca sau tratamentul ,care nu se aplică la fiecare spălare, în cazul unui păr natural. Adică nevopsit , neagresat etc.
Clătiţi cu răbdare şi din abundenţă chiar dacă vi se pare că este prea mult. Dacă rezistaţi ,la final ar fi indicate un jet-două de apă rece .Conferă părului un luciu special şi sigilează mai bine firul de par.
Încercați să vă cunoașteți bine părul. Aplicați ceea ce este bine pentru el.Chiar dacă vi se pare incorect sau „nu se face”, dacă părului dvs îi place, făceți-o!
Vedeți ce doreşte părul dvs, ce-i lipseşte , ce-i prisoseşte, cum îi este bine să fie tratat ,ce şampoane şi tratamente se potrivesc.
Citiți cu atenţie cărei tipologii/probleme a părului se adresează produsul pe care îl cumpărați.
Citiți cu atenţie modul de utilizare a acestui produs.
Nu puneți catitate mare, nu faceți bine, Din contră, faceți foarte rău.
Dragele şi dragii mei, personalizaţi reţetele, metodele pe care le citiţi .
Puteţi scoate sau adaugă ceva, în rutina zilnică. Acel lucru,acea metodă potrivită dorinţei şi necesităţii voastre.
Sunt câteva reguli clare pe care le-am explicat mai sus . Dacă urmaţi măcar câteva dintre ele, cu siguranţă veţi avea un păr mai sănătos şi mai fericit.
”Iubeste-ți şi cunoaşte-ţi corpul şi tot ce posedă acesta. Te va iubi înapoi”, zicea un mare filozof.
Experimentați , dar în primul rând documentați-vă! Transformați ceea ce aflați sau învățați în „Ceva”-ul dvs personal.
În episoadele ce vor urma, voi atinge multe alte lucruri legate de întreţinere şi beauty , lucruri reale pentru oameni reali.
Cu zâmbet sincer şi inima deschisă, sorb ultima gură de cafea, gândidu-mă deja la următoarea noastră întâlnire .
Va îmbrăţişez cu drag,
Daniel Petrescu
Comentează